Συσκευή λέιζερ με τεχνητή νοημοσύνη πυροβολεί.. κατσαρίδες

Μοίρασε την γνώση...

Η παντόφλα σπάνια πετυχαίνει τις κατσαρίδες, ενώ τα χημικά εντομοκτόνα είναι δυνητικά επικίνδυνα για τον άνθρωπο, τα ζώα ή το περιβάλλον. Γιατί λοιπόν να μην σκοτώνουμε τις κατσαρίδες με λέιζερ;

Geekbuying WW

Ερευνητές στη Βρετανία ανέπτυξαν μια συσκευή με κάμερες και αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης που αναγνωρίζει τα ανεπιθύμητα έντομα και τα εξολοθρεύει με μια ριπή λέιζερ.

Διαφήμιση

Ο αλγόριθμος εξετάζει σε πραγματικό χρόνο τις εικόνες από τις δύο κάμερες του συστήματος και, εφόσον αντιληφθεί τυχόν διερχόμενη κατσαρίδα, στέλνει σήμα σε ένα γαλβανόμετρο που στοχεύει την κάμερα στη θέση του εντόμου.

Google news

Μια στιγμή αργότερα, ο εισβολέας είναι νεκρός, έδειξαν οι δοκιμές που παρουσιάζονται στην επιθεώρηση Oriental Insects.

Redmagic WW Cafago WW


Η πειραματική διάταξη περιλαμβάνει ελεγκτή (3), κάμερες (2), λέιζερ (4) γαλβανόμετρο (5) και ένα διαφανές κουτί με κατσαρίδες (Oriental Insects 2022)

Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν θέλει να σκοτώσει αλλά απλώς να διώξει τα έντομα, μπορεί να μειώσει την ένταση του λέιζερ ώστε να τα αναγκάζει απλώς να αλλάζουν πορεία.


Η ερευνητική ομάδα δηλώνει πως δεν έχει σχέδια για εμπορική αξιοποίηση της τεχνολογίας, ανάρτησε όμως στο GitHub τις εικόνες που χρησμοποιήθηκαν για την εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης και καλεί οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να χρησιμοποιήσει ελεύθερα τις τεχνικές που περιγράφονται στη μελέτη.

Το όλο σύστημα κοστίζει γύρω στα 250 δολάρια, υπολογίζουν οι ερευνητές.

Προειδοποιούν όμως τους υποψήφιους χρήστες ότι πρέπει να προσέχουν ώστε να μην στοχεύσουν το λέιζερ στα μάτια τους και προκαλέσουν απώλεια όρασης.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram