Αθήνα: Επέστρεψαν τα ηλεκτρικά πατίνια! Σε ποιο δήμο θα τα βρείτε

Μοίρασε την γνώση...

Τα διαμοιραζόμενα ηλεκτρικά πατίνια κάνουν ξανά την εμφάνισή τους στην Αθήνα, διευκολύνοντας σε σημαντικό βαθμό της μετακινήσεις των πολιτών. Από ποια περιοχή ξεκινούν.

banner

Με γοργούς ρυθμούς αναπτύσσεται η διαμοιραζόμενη μικροκινητικότητα στην Ευρώπη, με μεγάλους πρωταγωνιστές τα ηλεκτρικά πατίνια τα οποία προσφέρονται προς μίσθωση στους πολίτες.

Εκ διαμέτρου αντίθετο είναι το σκηνικό στη χώρα μας, δεδομένου ότι οι εταιρείες που ειδικεύονται στον τομέα του shared micromobility είναι ελάχιστες.

Google news

Καταλυτικό ρόλο σε αυτό διαδραμάτισε το γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπήρχε ένα συνολικό πλαίσιο λειτουργίας και κυκλοφορίας, όπως επίσης η κακή κατάσταση των δρόμων και τα φαινόμενο βανδαλισμού των ηλεκτρικών πατινιών, με αποκορύφωμα τη… ρίψη των εν λόγω οχημάτων μικροκινητικότητας στα νερά του Θερμαϊκού (Θεσσαλονίκη).

Tomtop WW Hekka

hopp greece Πατινια αθήναΗ θέσπιση, ωστόσο, κανόνων κυκλοφορίας για τη χρήση των Ε.Π.Η.Ο. σε συνδυασμό με τη θετική ανταπόκριση σε πολιτειακό επίπεδο, έχουν δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για την περαιτέρω προώθηση των προς ενοικίαση ηλεκτρικών πατινιών στους δρόμους της χώρας μας.

Η Αθήνα αποκτά ηλεκτρικά πατίνια


Μία από τις εταιρείες που δείχνει αποφασισμένη να καλύψει το έλλειμα λύσεων μικροκινητικότητας στη χώρα μας είναι και η εταιρεία Hopp, με έδρα την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέκιαβικ.

Ο νέος «παίκτης» στον τομέα της μικροκινητικότητας ξεκίνησε την εμπορική του σταδιοδρομία επί ελληνικού εδάφους από την Πρέβεζα, ενώ πριν από λίγες ημέρες κατέφτασε και στην Αθήνα, με αφετηρία την Κηφισιά, κατόπιν συνεργασίας με τη δημοτική αρχή.

Πρόκειται για δεκάδες ηλεκτρικά πατίνια τα οποία είναι «διασκορπισμένα» σε διάφορα σημεία της περιοχής των Βορείων Προαστίων, όπου υπάρχουν ειδικά σημεία στάθμευσης των πατινιών.

hopp greece Πατινια αθήνα

Αυτό σημαίνει ότι οι μισθωτές των ηλεκτρικών πατινιών της Hopp δεν μπορούν να τα… παρατήσουν σε οποιοδήποτε μέρος της Κηφισιάς, αλλά μόνο σε ειδικούς οριοθετημένους χώρους με σχετική διαγράμμιση.

Αναφορικά με τη διαδικασία μίσθωσης των ηλεκτρικών πατινιών της Hopp, αυτή είναι ιδιαίτερα εύκολη με τον χρήστη να καλείται να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

1) Να κατεβάσει το app (εφαρμογή) της εταιρείας στο κινητό του.
2) Να ξεκλειδώσει το πατίνι, σαρώνοντας τον QR κωδικό που βρίσκεται πάνω στο τιμόνι του οχήματος.
3) Να ανέβει στο πατίνι απολαμβάνοντας τη διαδρομή του
4) Μόλις φτάσει στον προορισμό του

hopp greece Πατινια αθήνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του app ο χρήστης μπορεί να δει σε πραγματικό χρόνο που βρίσκονται τα πατίνια, αλλά και τη διαθεσιμότητά τους.

Η Hopp, τέλος, πέρα από την Κηφισιά θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Φιλαδέλφειας.

hopp greece Πατινια αθήνα

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram