Black Friday 2022: Laptop για το καλάθι σας!

Μοίρασε την γνώση...

Μετράμε ήδη αντίστροφα για τη φετινή Black Friday και τις πτώσεις τιμών που θα φέρει! Ψάχνεις νέο laptop; Τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να το αλλάξεις.

banner

Η φετινή Black Friday πέφτει στις 25 Νοεμβρίου 2022. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πρόκειται για την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου. Η Black Friday είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για αγορές και ειδικά για αγορές τεχνολογίας.

Το βασικό μυστικό για τις καλύτερες αγορές είναι η σωστή προετοιμασία. Οι προσφορές θα είναι πολλές. Κάνε την έρευνα σου για το τι αληθινά χρειάζεσαι και χτύπα το την κατάλληλη στιγμή. Πάμε να δούμε τα σημεία που πρέπει να προσέξεις για να επιλέξεις το ιδανικό laptop για σένα.

Google news


1. Λειτουργικό

banner Hekka

Στην αγορά θα βρεις τέσσερα ανταγωνιστικά λειτουργικά συστήματα. Microsoft Windows, Mac OS, Linux και Chrome OS. Σίγουρα έχεις δουλέψει με κάποιο από αυτά και μάλλον έχεις ήδη τις προτιμήσεις σου.

Ας αρχίσουμε με τα Windows. Η τελευταία έκδοση είναι τα 11 με αρκετά μηχανήματα να έχουν ακόμα τα 10. Στα προηγούμενα μοντέλα ειδικά αν δεν υποστηρίζουν ακόμα τα 11 θα βρεις σούπερ ευκαιρίες. Η Microsoft έχει πει ότι σταδιακά θα υποστηρίξει τα περισσότερα σύγχρονα μηχανήματα για μετάβαση σε Windows 11, αλλά αν δεν έχεις κάτι πολύ ειδικό που απαιτεί 11 με ένα καλό μηχάνημα με 10 θα είσαι οκ.


Το Mac OS είναι το λειτουργικό της Apple. Είναι εξαιρετικά φιλικό προς τον χρήστη και πλέον προσφέρει τρομερή διασύνδεση με τα iPad και iPhone. Αν είσαι ήδη χρήστης φορητών συσκευών της Apple σκέψου την μετάβαση σε Mac OS.

Το Linux τώρα δεν είναι ένα λειτουργικό, πρόκειται για μια κατηγορία πολλών επιλογών που προσφέρουν διαφορετικές εμπειρίες χρήσης. Βασικό πλεονέκτημα του Linux είναι ότι είναι εντελώς δωρεάν, έχει μεγάλες κοινότητες στήριξης και λειτουργεί πολύ καλά και σε λιγότερο δυνατά μηχανήματα. Δεν υποστηρίζει όλες τις γνωστές εφαρμογές όμως, αν δουλεύεις office και photoshop θα χρειαστεί να μάθεις κάποια νέα λογισμικά. Επίσης έχει την φήμη του δύσχρηστου που δεν ισχύει. Πέρα από το όφελος στην τιμή του μηχανήματος το Linux είναι ιδανικό για προγραμματισμό και ασφάλεια.

Τέλος, το Chrome OS είναι η πρόταση της Google. Είναι ένα πολύ ελαφρύ λειτουργικό που πλέον ενσωματώνει και υποστήριξη για εφαρμογές android. Έχει πολύ χαμηλές απαιτήσεις σε hardware και για αυτό θα τα δεις να αναφέρονται ως Chromebooks και οι βασικές εργασίες τρέχουν στο cloud με την χρήση των εφαρμογών της Google. Δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα με ένα ChromeBook αλλά είναι φτηνό και αποδοτικό και όλη σου η δουλειά θα σώζεται αυτόματα στο cloud και δεν θα χάσεις ποτέ ξανά αρχείο.

2. Οθόνη

Πέρα από το μέγεθος της οθόνης, που επηρεάζει και το βάρος του laptop πρέπει να αποφασίσεις αν το νέο σου μηχάνημα θες να είναι 2 σε 1 ή όχι. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές φορητών με οθόνη αφής που λειτουργούν και σαν tablet. Είναι πιο high end μοντέλα και σίγουρα σε πιο προηγούμενα μοντέλα θα βρεις καλές ευκαιρίες.

Στο μέγεθος τώρα τα πράματα είναι σχετικά απλά. Αν επιθυμείς τη μέγιστη φορητότητα κοίταξε τι υπάρχει σε 11 και 12 ίντσες. Σε αυτά τα μεγέθη θα βρεις τα πιο ελαφριά μοντέλα. Αν οι 12 ίντσες σου είναι λίγες για τις εργασίες σου αλλά παραμένει η φορητότα βασική ανάγκη ανέβα μέχρι τις 14 ίντσες. Μεταξύ 15 και 16 ιντσών, συνήθως 15,6 ίντσες είναι η πλειοψηφία των φορητών. Σε αυτό το μέγεθος θα βρεις όλη την γκάμα χαρακτηριστικών από χαμηλές επιδόσεις για δουλειά γραφείου μέχρι πανίσχυρα gaming ή workstation φορητά. Παράλληλα το βάρος θα είναι αρκετά μεγαλύτερο.

Τέλος, από 17 ίντσες και πάνω θα βρεις ισχυρά μηχανήματα, συνήθως workstations για απαιτητικές εργασίες όπως βίντεο ή large data processing και κορυφαία gaming. Δεν είναι πραγματικά φορητά και εξυπηρετούν συγκεκριμένες ανάγκες.


3. Εύρος Τιμών

Μέχρι 500€, σε αυτή την κατηγορία θα βρεις φορητά για απλές δουλειές γραφείου. Ιδανικά για μαθητές και φοιτητές. Από 500€ μέχρι 1000€, θα βρεις τις περισσότερες επιλογές. Με επεξεργαστές μεσαίας κλίμακας και από 8gb Ram είναι φορητά και για πιο απαιτητικούς χρήστες και για ελαφρύ gaming. Σε επιλογές από τα 1000€ και πάνω κοιτάς για εξειδικευμένα μηχανήματα υψηλών απαιτήσεων.

Ειδικά για τη Black Friday τώρα, βάλε συγκεκριμένο όριο στο ποσό που θες να δαπανήσεις. Κάνε την έρευνα σου να δεις τι υπάρχει χωρίς εκπτώσεις στο budget σου και δες και τι μοντέλα το ξεπερνάνε λίγο. Η απόφαση σου για την Black Friday είναι απλή: ή θα πας για τα specs που έχει αποφασίσει ήδη σε χαμηλότερη τιμή κερδίζοντας χρήματα ή θα εξαντλήσεις το budget σου για να κερδίσεις σε επιδόσεις.


4.Χαρακτηριστικά

Τα βασικά σημεία που πρέπει να δώσεις προσοχή είναι συγκεκριμένα. Πρώτα από όλα CPU. Αν δεν πας για τις λύσεις της Apple στα υπόλοιπα μηχανήματα υπάρχει η επιλογή ανάμεσα σε Intel και AMD με την δεύτερη να είναι κάπως πιο οικονομική. Σε Intel οι i5 επεξεργαστές είναι η μεσαία κλίμακα, αντίστοιχα Ryzen 3000 από AMD. Μηχανήματα που καλύπτουν τον μέσο χρήστη και ελαφρύ gaming. Στην πιο χαμηλή κατηγορία θα βρεις μηχανήματα οικονομικά για απλές εργασίες γραφείου. Ενώ από i7 και πάνω κοιτάς για δυνατά αποδοτικά laptop.

Σημαντική παράμετρος είναι και η RAM. Για windows 10/11 τα 8Gb είναι το ελάχιστο και για πιο απαιτητικές εργασίες τα 16 Gb, ενώ Linux και Chrome OS τρέχουν και με 4Gb. Black Friday tip: τσέκαρε το κόστος αναβάθμισης της RAM μπορεί να βρεις μηχανήματα που πάνε για ξεστοκάρισμα που το deal να σου επιτρέπει αναβάθμιση εκ των υστέρων. Το ίδιο tip ισχύει και για φορητά που δεν έχουν προ εγκατεστημένο SSD.

Τέλος, σκέψου τι ανάγκες έχεις σε κάρτα γραφικών (GPU). Για απλές εργασίες οι integrated GPU είναι υπεραρκετές, το κόστος παραμένει χαμηλό και καταναλώνουν λιγότερη μπαταρία άρα έχεις μεγαλύτερη αυτονομία. Για games, εφαρμογές video και 3D όπως και επεξεργασία μεγάλων δεδομένων θα χρειαστείς αυτόνομη GPU. Αν είσαι fan των καρτών Radeon της AMD καλό θα ήταν να επιλέξεις φορητό με AMD επεξεργαστή. Σε μηχανήματα με Intel θα μπορείς να διαλέξεις και Nvidia. Υπάρχουν πολλές επιλογές και σε πολλές τιμές ανάλογα τις ανάγκες και το budget σου.

Καλές αγορές!

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram