FTC: Αγωγή κατά της εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft

Μοίρασε την γνώση...

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου θα προχωρήσει “πιθανότατα” στην κατάθεση αντιμονοπωλιακής αγωγής κατά της Microsoft και της Activision Blizzard για να εμποδίσει τη σχεδιαζόμενη συμφωνία συγχώνευσης των εταιρειών ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό αναφέρεται σε νέο δημοσίευμα του Politico που επικαλείται “τρία [ανώνυμα] άτομα με γνώση επί του θέματος”.

Διαφήμιση

Ενώ το Politico γράφει ότι η αγωγή εξακολουθεί να μην είναι “σίγουρη”, προσθέτει ότι οι υπάλληλοι της FTC “είναι επιφυλακτικοί απέναντι στα επιχειρήματα των εταιρειών” ότι η συμφωνία δεν θα είναι ανταγωνιστική. Οι πηγές επιβεβαίωσαν επίσης ότι μεγάλο μέρος των σχετικών διαδικασιών στην έρευνα της Επιτροπής έχει ολοκληρωθεί, και ότι η αγωγή θα μπορούσε να κατατεθεί ήδη από τον επόμενο μήνα.

Google news

Η Sony, ο κύριος αντίπαλος της προτεινόμενης αγοράς της Microsoft, έχει υποστηρίξει δημοσίως ότι η υφιστάμενη συμβατική τριετής εγγύηση για τη διατήρηση του Call of Duty στο PlayStation είναι «ανεπαρκής σε πολλά επίπεδα». Απαντώντας, ο επικεφαλής του τμήματος Xbox της Microsoft, Phil Spencer, υποσχέθηκε δημοσίως ότι το Call of Duty θα συνεχίσει να κυκλοφορεί στο PlayStation από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας κάθε νέας έκδοσης, «για όσο διάστημα υπάρχει PlayStation εκεί έξω». Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν οι δύο εταιρείες έχουν καταχωρήσει αυτή την προσφορά ως νομική συμφωνία. Οι New York Times ανέφεραν αυτή την εβδομάδα ότι η Microsoft είχε προσφέρει μια 10ετή συμφωνία για να κρατήσει το Call of Duty στο PlayStation.

Zaful WW Banggood WW

Πολυάριθμες δηλώσεις στελεχών της Microsoft, συμπεριλαμβανομένου του Spencer, υποδηλώνουν ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται λιγότερο να ενισχύσει τη θέση της στον “πόλεμο των κονσολών” και περισσότερο να ενισχύσει τα smartphones, το cloud gaming και τη συνδρομητική πλατφόρμα Game Pass. Πέρα από το Call of Duty, το Politico αναφέρει ότι η FTC ανησυχεί για τον τρόπο με τον οποίο η Microsoft «θα μπορούσε να αξιοποιήσει μελλοντικούς, μη ανακοινωμένους τίτλους για να ενισχύσει τις δραστηριότητές της στον τομέα των παιχνιδιών».

Η Microsoft «είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών, συμπεριλαμβανομένης της FTC, και της Sony για να διασφαλίσει ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί με εμπιστοσύνη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας David Cuddy στο Politico. «Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τη Sony και την Tencent στην αγορά μετά το κλείσιμο της συμφωνίας σε ότι αφορά τα μερίδια στην αγορά. Μαζί το Xbox με την Activision-Blizzard θα ωφελήσουν τους gamers και τους developers και θα κάνουν τη βιομηχανία πιο ανταγωνιστική».


Οι αναφορές για μια πιθανή αγωγή της FTC έρχονται να προστεθούν σε έναν αυξανόμενο κατάλογο ανησυχητικών δειγμάτων σχετικά με την προτεινόμενη αγορά από διάφορες διεθνείς κυβερνήσεις. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι προχωρά σε μια εκ βάθους έρευνα για τη συμφωνία. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια παρόμοια έρευνα από την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της χώρας έχει προγραμματισμένη ακρόαση για τον επόμενο μήνα. Οι διεθνείς έρευνες αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάρτιο, διασφαλίζοντας ότι η προτεινόμενη συμφωνία δεν θα ολοκληρωθεί πριν από το διάστημα αυτό, δίνοντας στην FTC χρόνο πριν καταθέσει πιθανή αγωγή.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram