Κίνα: Το Twitter “πολεμάει” τις διαδηλώσεις με.. πορνό

Μοίρασε την γνώση...

Τα bots έχουν πιάσει δουλειά στην Κίνα. Γεμίζουν το Twitter με ροζ αναρτήσεις για να κρύψουν τις μαζικές κινητοποιήσεις.

Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τη διάδοση των ειδήσεων για τις μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στα lockdown και τον πρόεδρο Xi Jinping, τα bots έχουν γεμίσει το Twitter με αναρτήσεις ερωτικού περιεχομένου.

Διαφήμιση

Στις αναζητήσεις για τις πόλεις όπου πραγματοποιούνται μαζικές διαμαρτυρίες, οι χρήστες θα δουν κυρίως διαφημίσεις για συνοδούς πολυτελείας, πορνό και τζόγο. Αυτές οι αναρτήσεις, σύμφωνα με την Air-Moving Device, πνίγουν τα νόμιμα αποτελέσματα αναζήτησης.

Google news

«Η ανάλυση δεδομένων υποδηλώνει ότι υπήρξε σημαντική αύξηση σε αυτά τα ανεπιθύμητα tweets», αναφέρει. Μοίρασαν δεδομένα που αναδημοσίευσε ο διευθυντής του Stanford Internet Observatory, Alex Stammos. Η συντριπτική πλειοψηφία, πάνω από το 95%, φαίνεται πως είναι λογαριασμοί που κάνουν πολλά tweets μέσα στη διάρκεια της ημέρας.

Geekmaxi Many GEOs Govee Many GEOs

Τα bots μπλοκάρουν την ενημέρωση στην Κίνα

Ο υψηλός και σταθερός αριθμός tweets υποδηλώνει αυτοματοποίηση. Ο Mengyu Dong από το πανεπιστήμιο του Stanford μοιράστηκε ορισμένες εικόνες από τις επίμαχες αναρτήσεις. Ανέφερε ότι καθιστούν δυσκολότερη για τους Κινέζους χρήστες την πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις μαζικές διαδηλώσεις.


«Είχαν σταματήσει αυτά εδώ και χρόνια. Μόνο για να επανέλθουν αφού ξέσπασαν διαδηλώσεις στην Κίνα», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Λογαριασμός που δημιουργήθηκε πριν από επτά χρόνια είχε στείλει περισσότερα από 2.000 tweets μέσα στις τελευταίες 15 ώρες. «Δυστυχώς, αν ένας Κινέζος αποφασίσει να ψάξει στο Twitter τι συνέβη στην Κίνα, αυτές οι αναρτήσεις από bots είναι πιθανότατα οι πρώτες που θα εμφανιστούν στα αποτελέσματα αναζήτησής τους».

Η χρήση ανεπιθύμητων μηνυμάτων για να σταματήσει η διάδοση πληροφοριών είναι γνωστό πρόβλημα στο Twitter, υπογραμμίζει πρώην υπάλληλος του κοινωνικού δικτύου στη Washington Post.

Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν έκαναν καμία αναφορά στις διαδηλώσεις. Η εξέγερση ξεκίνησε λόγω της συνεχιζόμενης πολιτικής «Μηδενικού COVID». Οι κραυγές για την παραίτηση του Xi Jinping θα μπορούσαν να θεωρηθούν εξέγερση, πράξη που τιμωρείται με φυλάκιση.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram