Meta: Πρόστιμο 265 εκατ. ευρώ από την Ιρλανδία

Μοίρασε την γνώση...

H αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ιρλανδίας επέβαλε πρόστιμο 265 εκατ. ευρώ στη μητρική εταιρεία των Facebook και Instagram, Meta, για τον χειρισμό δεδομένων των χρηστών της, με το συνολικό ποσό που έχει επιβληθεί στον τεχνολογικό γίγαντα από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές να ανέρχεται σε σχεδόν 1 δισ. ευρώ.

Το πρόστιμο, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, βάζει τέλος σε μια έρευνα που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, και συνδέεται με την ανακάλυψη ενός συνόλου προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook (533 εκατ. χρήστες του Facebook και του Instagram) τα οποία βρέθηκαν διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Διαφήμιση

Η Meta έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών προστασίας της ιδιωτικής ζωής σε όλο τον κόσμο, με την αρμόδια αρχή της Ιρλανδίας να αναλαμβάνει συχνά «τα ηνία» στην Ευρώπη, καθώς η ευρωπαϊκή έδρα της εταιρείας είναι στο Δουβλίνο.

Google news

Η τελευταία τιμωρία αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τη Meta, η οποία, στις αρχές του μήνα, απέλυσε πάνω από 11.000 υπαλλήλους, καθώς προχώρησε σε αναδιάρθρωση μετά τη μείωση των εσόδων της και τον έντονο ανταγωνισμό από αντιπάλους όπως το TikTok. Τα καθαρά έσοδα της Meta μειώθηκαν σε 6,69 δισ. δολάρια από 10,39 δισ. δολάρια πέρυσι.

Cafago WW Hekka

Το ιρλανδικό πρόστιμο αφορά ένα εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες να βρίσκουν φίλους και γνωστούς μέσω της εισαγωγής επαφών από τα τηλέφωνά τους στην εφαρμογή του Facebook ή του Instagram.

Τα προσωπικά δεδομένα 533 εκατομμυρίων χρηστών σε 106 χώρες, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, τοποθεσιών και ορισμένων διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δημοσιεύτηκαν σε φόρουμ το 2019. Το Facebook διόρθωσε στη συνέχεια την ευπάθεια σε αυτό το χαρακτηριστικό, όπου τα δεδομένα μπορούσαν να συλλεχθούν από εξωτερικά μέρη μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται scraping.


Η Meta είπε ότι εξετάζει προσεκτικά την απόφαση και «η προστασία του απορρήτου και της ασφάλειας των δεδομένων των ανθρώπων είναι θεμελιώδης για τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης».

Η πρόσφατη κύρωση ανεβάζει το συνολικό ποσό προστίμων που έχουν επιβληθεί στη Meta σε περίπου 1 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των 225 εκατ. ευρώ κατά της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp, επειδή δεν εφάρμοσε τις πολιτικές διαφάνειας βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ, και του προστίμου ύψους 405 εκατ. ευρώ κατά του Instagram για παραβίαση της νομοθεσίας περί δεδομένων και ιδίως για μη προστασία των δεδομένων των παιδιών.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram