Οι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν το POS.. λιγότερο

Μοίρασε την γνώση...

Μπορεί οι πληρωμές μέσω POS να σημειώνουν κατακόρυφη αύξηση στις αγορές, ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι επαγγελματίες που όπως φαίνεται είναι… αλλεργικοί στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Σύμφωνα με την οικονομική έκδοση της εφημερίδας «Η Καθημερινή» υπάρχουν επαγγελματικές δραστηριότητες που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουν καν τερματικά ενώ αλλού χρησιμοποιούνται ελάχιστα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και για δραστηριότητες όπως οι παιδικοί σταθμοί, ταξί, μεσιτικά γραφεία και δικηγόροι. Στους παραπάνω τομείς η ΑΑΔΕ επεξεργάστηκε τα στοιχεία και εντόπισε 130 ΚΑΔ (κωδικός αριθμός δραστηριότητας), όπου μόνο δέκα επαγγελματίες από καθέναν από τους παραπάνω κλάδους χρησιμοποίησαν POS.

Διαφήμιση

Έτσι η ΑΑΔΕ θα αρχίσει στοχευμένους ελέγχους σε κλάδους που δεν δείχνουν προτίμηση στις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα και να εξεταστεί αν η τάση αυτή συνδέεται με φοροδιαφυγή.

Google news

Τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΑΑΔΕ όπως αναφέρει η εφημερίδα, δείχνουν ότι το 2021 οι συναλλαγές με κάρτες άγγιξαν τα 40 δισ. ευρώ αλλά το ποσό παραμένει μικρό σε σχέση με αυτό που καταγράφεται σε χώρες της Ε.Ε

Zaful WW Blackshark WW

Συγκεκριμένα οι συναλλαγές με κάρτες το 2021 έδειξαν τα εξής:

1. Στα 12.045 σούπερ μάρκετ οι συναλλαγές με POS έφτασαν στα 7,97 δισ. Ευρώ, με τη μέση συναλλαγή στα 25 ευρώ.


2. Στα 4.032 πρατήρια καυσίμων οι συναλλαγές με POS έφτασαν τα 3,199 δισ. Ευρώ με την μέση τιμή στα 37 ευρώ.

3. Στην εστίαση 30.230 επιχειρήσεις χρησιμοποίησαν POS με τις συναλλαγές με κάρτες να ανέρχονται σε 1,8 δισ. ευρώ με τη μέση συναλλαγή στα 21,22 ευρώ. Μάλιστα το 32% των συναλλαγών στην εστίαση πραγματοποιείται με κάρτα

4. Σε 6.935 ξενοδοχεία και τα καταλύματα το 2021 οι ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν ανήλθαν σε 1,84 δισ. σε αξία ενώ η μέση τιμή ήταν 185 ευρώ

5. Στο λιανεμπόριο 13.135 επιχειρήσεις ένδυσης που χρησιμοποίησαν POS με 1,6 δισ. ευρώ συναλλαγές

Στον αντίποδα αυτοί που επιμένουν να χρησιμοποιούν μετρητά είναι οι οδηγοί ταξί, που από τους περισσότερους από 15.000 οι οποίοι κυκλοφορούν στην Αθήνα μόλις 3.011 έκαναν χρήση POS.Οι συναλλαγές υπολογίζονται σε 18,3 εκατ. ευρώ το 2021.

Παράλληλα μόνο 393 μεσιτικά γραφεία διαθέτουν POS και το χρησιμοποιούν, όταν μόνο στην Αθήνα οι μεσίτες ξεπερνούν του 3.000.

Παρομοίως και οι δικηγόροι δεν προτιμούν το POS καθώς μόλις 3.470 από τους 22.000 συνολικά το χρησιμοποιούν.

Επίσης, μόλις 671 βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί διαθέτουν POS, ενώ πέρσι μόνο 15 μεταφορικές εταιρείες το χρησιμοποίησαν.

Τέλος ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως οι υδραυλικοί που υπολογίζονται σε 2.600 στον σύνδεσμο της Αθήνας, μόνο 1.319 χρησιμοποίησαν το POS πέρσι ενώ 1.153 ηλεκτρολόγοι δέχθηκαν πληρωμή με κάρτα.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram