Όριο δεδομένων στο 1TB μηνιαίως βάζει η Starlink

Μοίρασε την γνώση...

Η Starlink πρόκειται να ακολουθήσει παρόμοια πολιτική με άλλους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου μέσω δορυφόρων σε ότι αφορά τον όγκο δεδομένων που μπορεί να κατεβάσει ένας συνδρομητής της το μήνα.

Έτσι η Starlink θα αρχίσει να περιορίζει τον αριθμό των δεδομένων που μπορεί να κατεβάσει κάθε νοικοκυριό το μήνα στο 1TB κατά τις ώρες αιχμής, αρχής γενομένης από τον Δεκέμβριο. Η αλλαγή αυτή θα εφαρμοστεί αρχικά στις ΗΠΑ και τον Καναδά στο πλαίσιο μιας νέας “πολιτικής δίκαιης χρήσης”.

Διαφήμιση

Οι οικιακοί πελάτες θα ξεκινούν πλέον κάθε μηνιαίο κύκλο χρέωσης αποτελώντας μέρη του πακέτου «Priority Access»που παρακολουθεί τον όγκο δεδομένων που κατεβάζει ο χρήστης από τις 7 π.μ. το πρωί έως τις 11 μ.μ. το βράδυ. Εάν αυτός ξεπεράσει το όριο του 1 TB -το οποίο σύμφωνα με την Starlink, το κάνουν λιγότεροι από το 10% των χρηστών- ο χρήστης θα μετακινηθεί αυτόματα στην επιλογή “Basic Access”. Στην περίπτωση αυτή, ο χρήστης δεν θα έχει «προτεραιότητα» κατά τη διάρκεια έντονης συμφόρησης του δικτύου της Starlink για το υπόλοιπο του κύκλου χρέωσης, κάτι που θα επιφέρει λογικά πιο αργές ταχύτητες.

Google news

Εναλλακτικά ο χρήστης θα μπορεί να αγοράσει περισσότερα δεδομένα για την επέκταση του όγκου δεδομένων που αφορά το πακέτο «Priority Access», με κόστος 25 σεντς ανά GB. Όλα τα δεδομένα που ο χρήστης κατεβάζει τις βραδυνές ώρες μεταξύ 23:00 και 7:00 π.μ. δεν υπολογίζονται στο όριο. Για παράδειγμα εκείνη την ώρα μπορείτε να επιλέξετε να κατεβάσετε νέες μεγάλες ενημερώσεις ενός videogame ή να προγραμματίσετε αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής σας να εκτελούνται όταν όλοι κοιμούνται. Πάντως οι συνδρομητές δορυφορικού internet για τροχόσπιτα δεν μπορούν να έχουν καθόλου πρόσβαση στο πακέτο του Priority Access ενώ υπάρχουν διαφορετικές κλίμακες για όσους έχουν εταιρικό λογαριασμό ή χρησιμοποιούν την έκδοση του Starlink για σκάφη.

Redmagic WW AliExpress WW

Θα μπορείτε να παρακολουθείτε τη χρήση των δεδομένων σας και να επιλέγετε την αγορά δεδομένων προτεραιότητας πρόσβασης είτε από το Starlink app είτε από την ιστοσελίδα της εταιρείας, μέσα από τις επιλογές του λογαριασμού. Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής δίκαιης χρήσης, η Starlink έχει επίσης ανακοινώσει λεπτομερώς τα ανώτατα όρια δεδομένων και την τιμολόγηση του Priority Access για τα εταιρικά προγράμματα.

Η Starlink ισχυρίζεται ότι το διαδίκτυο της διαθέτει “περιορισμένους πόρους” (ρωτήστε την ουκρανική κυβέρνηση) που θα αυξάνονται καθώς θα εκτοξεύει περισσότερους δορυφόρους. Αναφέρει επίσης ότι πρέπει να «διαχειρίζεται το δίκτυο για να εξισορροπεί την προσφορά του δικτύου της Starlink με τη ζήτηση των χρηστών». Όμως τα νέα ανώτατα όρια δεδομένων “προσγειώνουν» την εταιρεία στα ίδια επίπεδα με άλλους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, όπως η Comcast, η οποία έχει σήμερα ανώτατα όρια δεδομένων 1,2 TB για πολλούς πελάτες, με πιο όμως περιορισμένη διάθεση.


Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram