Πάρκαρε παράνομα!? Δες τι λεφτά θα πάρεις για να τον καρφώσεις….!

Μοίρασε την γνώση...

Σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στην παράνομη στάθμευση, η δημοτική αρχή της Νέας Υόρκης προωθεί ένα νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες θα μπορούν να «καρφώνουν» τους παρανομούντες οδηγούς.

banner

Η παράνομη και αντικοινωνική στάθμευση των οχημάτων δεν αποτελεί ένα αμιγώς ελληνικό φαινόμενο, μιας και το συγκεκριμένο πρόβλημα εντοπίζεται και σε άλλες χώρες, ανάμεσα στις οποίες και οι ΗΠΑ.

Διαφήμιση

Η παράνομη στάθμευση ταλανίζει και την πόλη της Νέας Υόρκης, όπου είθισται να παρατηρούνται εικόνες κατάληψης ποδηλατοδρόμων και πεζοδρομίων, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας και να εκτίθενται σε κίνδυνο οι ευάλωτοι χρήστες του οδικού δικτύου, όπως είναι οι πεζοί, οι ποδηλάτες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Google news

Δεδομένων των προβλημάτων από την παράνομη στάθμευση στο «μεγάλο μήλο» της Αμερικής, ο Lincoln Restler, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Υόρκης προωθεί ένα νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες θα έχουν η δυνατότητα να καταγγέλλουν τους οδηγούς που κάνουν κατάληψη σε ποδηλατόδρομους, κλείνουν τις εισόδους/εξόδους σχολικών κτιρίων και παρκάρουν σε πεζοδρόμια και διαβάσεις πεζών.

Geekmaxi Many GEOs Lightinthebox WW

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι Νεοϋορκέζοι που υποβάλλουν αποδεικτικά στοιχεία θα λαμβάνουν χρηματική αμοιβή, η οποία θα ισούται με το 25% του διοικητικού προστίμου το οποίο ανέρχεται σε 175 δολάρια – δηλαδή θα «κερδίζουν» περί τα 44 δολάρια.

Σύμφωνα με τον Lincoln Rester, η ψήφιση του νομοσχεδίου κρίνεται υπεραπαραίτητη, καθώς, όπως αναφέρει, η αστυνομική υπηρεσία της πόλης της Νέας Υόρκης (NYPD) η οποία είναι αρμόδια για τη βεβαίωση τροχαίων παραβάσεων δεν «κόβει» αρκετά πρόστιμα.


Ενδεικτικά είναι τα επίσημα στοιχεία που δείχνουν ότι το 2022 ότι ο αριθμός των βεβαιωθεισών παραβάσεων ήταν μεγαλύτερος απ’ ότι το 2021, αλλά παρέμεινε κατά 50% μικρότερες συγκριτικά με τα προπανδημικά επίπεδα.

«Αισθάνομαι καθημερινά τους κινδύνους για την ασφάλεια που συνδέονται με την παράνομη στάθμευση», είπε ο Restler, ο οποίος είναι ποδηλάτης. «Είναι ακόμη πιο δύσκολο για τον γονέα που σπρώχνει ένα καρότσι ή ένα άτομο σε αναπηρικό καροτσάκι που δεν μπορεί να περάσει στο πεζοδρόμιο λόγω παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων. Αυτός είναι ο λόγος που προωθούμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο».

Εκπρόσωπος της αστυνομικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης εξέφρασε την ανησυχία του για το εν λόγω νομοσχέδιο, αναφέροντας ότι η έγκρισή του θα μπορούσε να σπείρει κοινωνικό διχασμό, πυροδοτώντας έντονες συγκρούσεις μεταξύ των οδηγών και των κατοίκών της πόλης.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι για τη διαμόρφωση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου ακολουθήθηκε το παράδειγμα του σε ισχύ προγράμματος “Citizens Air Complaint”, το οποίο επιβραβεύει με χρηματικό bonus τους πολίτες που καταγγέλλουν τα επαγγελματικά οχήματα που είναι προσωρινά σταθμευμένα και ο κινητήρας τους λειτουργεί στο ρελαντί.

 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram