Στα δικαστήρια για εξαπάτηση η Apple

Μοίρασε την γνώση...

Σε μια υπόθεση που μπορεί να τη βλάψει σοβαρά μπλέκεται η Apple καθώς κατατέθηκε αγωγή με το πρόσχημα ότι εξαπατά τους χρήστες iPhone, καθώς συλλέγει τα προσωπικά τους δεδομένα ακόμη κι όταν οι χρήστες επιλέγουν να μην συλλέγει.

Η μαζική αγωγή κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια την Πέμπτη ύστερα από ειδική έρευνα του Gizmodo, που αποκάλυψε την σκιώδης δράση της Apple στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα, το οποίο διαφημίζει συνεχώς ότι φυλάσσει ως κόρη οφθαλμού.

Διαφήμιση

Συλλογή δεδομένων ακόμη κι αν πείτε ‘όχι’

Google news

Χάρη στο ρεπορτάζ του Gizmodo, ανακαλύφθηκε ότι πολλές εφαρμογές στο iPhone στέλνουν δεδομένα στην Apple, ανεξάρτητα από το εάν η ρύθμιση απορρήτου στα iPhone Analytics είναι ενεργοποιημένη ή όχι. Πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημα εντόπισαν δύο ανεξάρτητοι ερευνητές της εταιρίας λογισμικού ονόματι Mysk. Αυτή ανακάλυψαν ότι το App Store της Apple στέλνει στην εταιρεία διεξοδικές πληροφορίες σχετικά με σχεδόν όλα όσα κάνει ένας χρήστης στην εφαρμογή, παρά τη ρύθμιση απορρήτου στο iPhone Analytics, η οποία ισχυρίζεται ότι “απενεργοποιεί εντελώς την κοινή χρήση των Device Analytics” όταν είναι κλειστή.

Cafago WW Tomtop WW

Το Gizmodo ζήτησε από τους ερευνητές να πραγματοποιήσουν πρόσθετες δοκιμές σε άλλες ενσωματωμένες εφαρμογές της Apple στο iPhone, όπως το Apple Music, το Apple TV, τα Βιβλία και τα Stocks. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται στις περισσότερες από αυτές.


“Το επίπεδο των λεπτομερειών είναι σοκαριστικό για μια εταιρεία όπως η Apple”, δήλωσε ο Tommy Mysk στο Gizmodo.


Το κανάλι της Mysk παρουσίασε σε ένα κατατοπιστικό βίντεο πώς το App Store συλλέγει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες σχετικά με την δραστηριότητά σας, όπως του τι πατάτε, τι εφαρμογές αναζητάτε, ποιες διαφημίσεις βλέπετε, πως βρήκατε μια συγκεκριμένη εφαρμογή και πόση ώρα κοιτάτε τη σελίδα της.

Οι απατηλές εγγυήσεις της Apple

Η μήνυση κατηγορεί την Apple για παραβίαση του νόμου της Καλιφόρνιας περί παραβίασης του απορρήτου. “Το απόρρητο είναι ένα από τα κύρια ζητήματα που χρησιμοποιεί η Apple για να ξεχωρίζει τα προϊόντα της από τους ανταγωνιστές της, αλλά οι εγγυήσεις της Apple για την προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι εντελώς απατηλές. Η εταιρεία έχει κολλήσει διαφημιστικές πινακίδες σε όλη τη χώρα με το σύνθημα “Privacy. Αυτό είναι το iPhone”, δήλωσε στην αγωγή ο ενάγων, Elliot Libman, την οποία δημοσιεύει το Bloomberg Law.

Επίσης στην αγωγή αναφέρει: “Μέσω της διεισδυτικής και παράνομης δραστηριότητας παρακολούθησης και συλλογής δεδομένων, η Apple γνωρίζει ακόμη και τις πιο προσωπικές και δυνητικά ντροπιαστικές πτυχές της ζωής ενός χρήστης από την χρήση των εφαρμογών του, ανεξάρτητα από το αν ο χρήστης αποδέχεται την απατηλή πρόταση της Apple να διατηρήσει τις δραστηριότητες αυτές ιδιωτικές”.

Η Apple δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποιον επίσημο σχολιασμό για το συμβάν αυτό.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram