Στροφή στις υπηρεσίες streaming κάνουν οι Έλληνες

Μοίρασε την γνώση...

Η συνήθεια που έγινε λατρεία, ειδικά στη διάρκεια της καραντίνας, είναι αδιαμφισβήτητα τα συνδρομητικά κανάλια με τις ατέλειωτες σειρές, τους μαραθώνιους ταινιών και το λιώσιμο στο καναπέ. Όπως φαίνεται όμως, μπορεί η πανδημία να τελείωσε, αλλά δύσκολα θα ξεφύγουμε από αυτή τη συνήθεια. Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της έρευνας της Dataxis για την ανάπτυξη και την εξέλιξη των υπηρεσιών συνεχούς ροής στην Κεντρική Ευρώπη μετά την έλευση της Disney+, της ΗΒΟ Max αλλά και της εισόδου εγχώριων τοπικών πλατφορμών στις χώρες της Ευρώπης, όπως, π.χ., ο ΑΝΤ1+ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την έρευνα, στις εκτιμήσεις ανάπτυξης για το 2022 η χώρα μας βρίσκεται στην πέμπτη θέση, με αναμενόμενο αριθμό πελατών για το έτος σχεδόν κοντά στο 1 εκατ., όταν το 2021 βρίσκονταν κάτω από τους 500.000! H Cosmote TV βρίσκεται στην πρώτη θέση με 643.776 συνδρομητές. Η πλέον αναπτυσσόμενη αγορά είναι της Πολωνίας, με περίπου 1,7 εκατ. συνδρομές, όπου ανταγωνίζονται περί τις 20 υπηρεσίες ροής, ενώ στις αρχές του 2023 αναμένεται η είσοδος της πλατφόρμας RTL+. Μετά την Πολωνία ακολουθούν η Ουγγαρία, η Ρουμανία και η Τσεχία. Και στις τρεις αυτές χώρες, όπως καταγράφει η έρευνα, υπάρχει έντονος ανταγωνισμός ανάμεσα στις διεθνείς πλατφόρμες (Netflix, HBO Max, Disney+) και στις τοπικές πλατφόρμες ροής. Καταλήγει δε στο συμπέρασμα πως συνολικά στην Κεντρική Ευρώπη θα ενεργοποιηθούν περίπου 5 εκατ. νέες συνδρομές σε υπηρεσίες συνεχούς ροής.

Διαφήμιση

Πηγή

Google news

Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram