Με ειδικό λογισμικό στο κινητό τηλέφωνο αλλά και παρεμβάσεις στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή κάποιοι επιτήδειοι ιδιοκτήτες ή οδηγοί Ταξί εξαπατούν τους ανυποψίαστους καταναλωτές ή τουρίστες χρεώνοντας τους υπερβολικά ποσά.
Ωστόσο η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών επαγγελματιών οδηγών, συνέλαβε, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στο Μοναστηράκι, 58χρονο αλλοδαπός οδηγό Ε.Δ.Χ. οχήματος (ταξί).
Ειδικότερα, ο εν λόγω οδηγός εντοπίστηκε από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής να προβαίνει σε προφορική συμφωνία με 2 αλλοδαπούς τουρίστες για το αντίτιμο της διαδρομής μέχρι τον Πειραιά, το οποίο προσέγγιζε το τριπλάσιο της συνήθους αξίας διαδρομής.
Από τον περαιτέρω τροχονομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν έκανε χρήση ταξιμέτρου, το οποίο είχε σκοπίμως καλυμμένο με κινητό τηλέφωνο, στο οποίο είχε εγκατεστημένη εφαρμογή λειτουργίας ταξιμέτρου, που ήταν ρυθμισμένη να χρεώνει επιπλέον του προβλεπομένου ποσού στο τέλος της διαδρομής.
Εκτός αυτού, εξακριβώθηκε ότι είχε επέμβει στην ταμειακή μηχανή, έχοντας σπάσει την σφραγίδα και τοποθετήσει πρόσθετη συνδεσμολογία, προκειμένου να την μπλοκάρει και να μην εκδίδει αποδείξεις.
Ως εκ τούτου, ο εν λόγω οδηγός συνελήφθη για είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου από τις κείμενες διατάξεις, σκόπιμη επέμβαση στο ταξίμετρο και απάτη.
Επιπρόσθετα, του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και οι παρεπόμενες διοικητικές ποινές, όπως επίσης ενημερώθηκε το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο οδηγών Ταξί.
Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Η Τροχαία προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι, με στόχο την αποκατάσταση της νομιμότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους μετακινούμενους πολίτες, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.
Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.
Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο
Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.
Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.