Θαύμα.. κατά λάθος: Φοιτήτρια έφτιαξε επαναφορτιζόμενη μπαταρία που διαρκεί 400 χρόνια!

Μοίρασε την γνώση...

Ατυχήματα συμβαίνουν όλη την ώρα. Κάποιες φορές, όμως, τυχαίνει τα ατυχήματα αυτά να είναι ταυτόχρονα και επιστημονικές εφευρέσεις.

Αυτό ακριβώς συνέβη με την Μια Λε Τάι, διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Irvine στην Καλιφόρνια. Η κοπέλα καθόταν απλά στο εργαστήριο του πανεπιστήμιου, όταν σκέφτηκε την τέλεια δομή για να κατασκευάσει μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία με διάρκεια ζωής 400 χρόνων.

Διαφήμιση

Οι ερευνητές στην αρχή πειραματίζονταν με νανοσύρματα, αλλά κατάλαβαν, ότι αυτά τα μικρά και εύθραυστα σύρματα σπάνε μετά από πολλές φορές φόρτισης. Η Τάι, όμως, σκέφτηκε να κάνει ένα πείραμα, καλύπτοντας τα νανοσύρματα με διοξείδιο του μαγγανίου και πλεξιγκλάς.

Google news

Η Μία Λε Τάι δημιούργησε κατά λάθος μια μπαταρία που μπορεί να φορτιστεί έως και 200.000 φορές.

Lightinthebox WW Goboo [CPS] Many GEOs

Φοιτήτρια έφτιαξε κατά λάθος μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία που διαρκεί 400 χρόνια. - Εικόνα 1

Σύμφωνα με τον Ρετζινάλντ Πενέρ, υπεύθυνος του τμήματος χημείας του πανεπιστημίου ανέφερε: «Άρχισε να κυκλώνει αυτά τα πυκνωτά τζέλ και εκεί ακριβώς εκπλαγήκαμε. Αυτό το πράγμα έχει γύρω του 10.000 κύκλους και ακόμα συνεχίζει. Λίγες μέρες αργότερα, ήρθε και μας είπε, ότι το έχει κυκλώσει 30.000 φορές και αυτό συνεχίστηκε για έναν μήνα.»

Πρόκειται για έναν τεράστιο επίτευγμα, αφού η μέση μπαταρία των λάπτοπ αντέχει μόνο από 300 έως 500 κύκλους φόρτισης. Η εφεύρεση της Τάι άντεξε 200.000 κύκλους φόρτισης σε τρεις μήνες, ενώ έχασε μόνο το 5% της χωρητικότητάς του, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να παρατείνει τη διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας λάπτοπ έως και 400 χρόνια.


Οι κοινές μπαταρίες λάπτοπ αντέχουν από 300 έως 500 κύκλους φόρτισης.

Φοιτήτρια έφτιαξε κατά λάθος μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία που διαρκεί 400 χρόνια. - Εικόνα 2

Τα χρυσά νανοσύρματα, το διοξείδιο του μαγγανίου, και η γέλη ηλεκτρολυτών θα αύξανε πολύ την τιμή στις μπαταρίες και γι’ αυτό οι ερευνητές προτείνουν την χρήση ενός υποκατάστατου του νικελίου για μαζική παραγωγή. Αυτή η εναλλακτική είναι ακόμα υπό δοκιμή.

Κάθε τρόπος για να μειωθούν τα σκουπίδια που δημιουργούνται από τα ηλεκτρονικά είναι τεράστιο πλεονέκτημα.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram