Τίτλοι τέλους για τους σταθμούς διοδίων

Μοίρασε την γνώση...

Η Γαλλία εγκαινίασε τον πρώτο δικό της αυτοκινητόδρομο πραγματικά ελεύθερης ροής με διόδια

Οι αυτοκινητόδρομοι ελεύθερης ροής με διόδια είναι η απάντηση στις καθυστερήσεις που βιώνουν συχνά πυκνά οι οδηγοί αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη, με κάποιες χώρες να εφαρμόζουν ήδη το εν λόγω μέτρο.

Διαφήμιση

Ενας αυτοκινητόδρομος ελεύθερης ροής με διόδια μπορεί να λειτουργεί με τις ελάχιστες δυνατές υποδομές χωρίς φυσικούς σταθμούς διοδίων.

Google news

Τα οφέλη από τέτοιου είδους αυτοκινητόδρομους είναι πολλαπλά, αφού οι χρήστες κερδίζουν σε χρόνο και χρήμα (έως και 60%), μειώνουν την κατανάλωση και τους εκπεμπόμενους ρύπους, ενώ βελτιώνεται συνολικά η ποιότητα της προσφερόμενη υπηρεσίας -της χρήσης του αυτοκινητόδρομου.

Hekka Geekmaxi Many GEOs

Το παράδειγμα της Γαλλίας

Πρόσφατα, η Γαλλία εγκαινίασε τον πρώτο δικό της αυτοκινητόδρομο πραγματικά ελεύθερης ροής με διόδια. Ο νέος αυτοκινητόδρομος A79, σύμφωνα με την ιστοσελίδα carandmotor, αποτελεί μέρος της διαδρομής RCEA (Center-Europe Atlantic route), ενός δικτύου δρόμων που διασχίζουν τη κεντρική Γαλλία από τα ανατολικά προς τα δυτικά, με την RCEA να είναι επίσης μέρος της Ευρωπαϊκής οδού Ε62.


Στον μήκους 88 χιλιομέτρων αυτοκινητόδρομο έχουν τοποθετηθεί έξι συστοιχίες ηλεκτρονικών μέσων καταγραφής και χρέωσης των αυτοκινήτων, τα οποία βρίσκονται σε μεγάλο ύψος πάνω από τα αυτοκίνητα.

Τα συστήματα καταγράφουν τα αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με τον συμβατό πομποδέκτη, ωστόσο μπορούν και χρεώνουν μόνο με βάση την πινακίδα του αυτοκινήτου εφόσον ο οδηγός έχει προχωρήσει σε σχετική εγγραφή. Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να αποπληρώσουν τα διόδια στους σταθμούς εξυπηρέτησης που βρίσκονται κατά μήκος του αυτοκινητόδρομο.

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα προηγμένα συστήματα ηλεκτρονικών διοδίων του νέου γαλλικού αυτοκινητόδρομου δεν σταματούν εκεί, αφού δίνουν και μια σημαντική οικονομική διευκόλυνση στους χρήστες του.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι χρήστες έχουν την επιλογή να πληρώσουν τα διόδια και online σε διάστημα έως και 72 ωρών αφού έχουν χρησιμοποιήσει τον αυτοκινητόδρομο.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram