Wind – Nova: Πώς εξελίσσεται το σχέδιο συγχώνευσης;

Μοίρασε την γνώση...

Δημοσιεύτηκε το σχέδιο συγχώνευσης της Wind με τη Nova. Παρόλο που η νέα εταιρεία, όπως έχει ανακοινωθεί θα φέρει το brand Nova, ωστόσο η Wind είναι εκείνη που θα απορροφήσει τον όμιλο της Nova, ήτοι τις εταιρείες Νova Τηλεπικοινωνίες Μονοπρόσωπη ΑΕ, Nova Broadcasting Μονοπρόσωπη και NetMed Διαχειριστικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Μονοπρόσωπη.

Όπως αναφέρεται στο σχέδιο συγχώνευσης, το μετοχικό κεφάλαιο της Wind ανέρχεται στα 45,39 εκατ., ενώ της Νova Τηλεπικοινωνίες στα 112,07 εκατ., της Nova Broadcasting στα 73,89 εκατ. και της NetMed στα 2,96 εκατ.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τον ισολογισμό μετασχηματισμού των εταιρειών που απορροφώνται, η καθαρή θέση, στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, της Nova Broadcasting ήταν αρνητική κατά 204,5 εκατ. και της NetMed κατά 0,91 εκατ.

Google news

Μεταξύ άλλων, στη Wind εισφέρεται ως περιουσιακό στοιχείο και η άδεια συνδρομητικής τηλεόρασης που είχε εξασφαλίσει η Nova Broadcasting (πρώην Forthnet Media).

Govee Many GEOs AliExpress WW

“Ενόψει των διαμορφωμένων στην αγορά συνθηκών και των προκλήσεων, η συγχώνευση θα οδηγήσει στην συνένωση των εταιρειών σε μία οντότητα, γεγονός που θα επιφέρει σημαντικά ποιοτικά και οικονομικά οφέλη στην ενιαία εταιρεία, με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας, την βελτίωση των λειτουργιών της και της διοικητικής παραγωγικότητάς της, καθώς και την αποδοτικότερη αξιοποίηση των πόρων της”, υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, στο σχέδιο συγχώνευσης, στο οποίο περιέχονται τα οικονομικά στοιχεία των, υπό απορρόφηση, εταιρειών (ίδια κεφάλαια, υποχρεώσεις, κ.ά.).

Πλέον, η νέα Nova θα παρέχει το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, δηλαδή σταθερή και κινητή τηλεφωνία, ίντερνετ και συνδρομητική τηλεόραση, αποτελώντας την 2η μεγαλύτερη εταιρεία της Ελλάδας σε σταθερή τηλεφωνία / ίντερνετ και συνδρομητική τηλεόραση.


Μέχρι το 2027, όπως έχει εξαγγείλει η μητρική εταιρεία, η United Group προτίθεται να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα επενδύσεις έως 2 δισ., που θα συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών και περαιτέρω επέκταση του δικτύου 5G.

Τα οικονομικά αποτελέσματα Nova και Wind

O κύκλος εργασιών της Wind ανήλθε το 2021 στα 552,29 εκατ. έναντι 521,96 εκατ. το 2020, με την εταιρεία να παραμένει ζημιογόνος. Οι καθαρές ζημιές του 2021 ανήλθαν στα 48,23 εκατ., έναντι ζημιών 42,56 εκατ. το 2020.

Ανά κατηγορία, οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας παρουσίασαν έσοδα 275,7 εκατ. έναντι 267,2 εκατ. το 2020 και οι υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας έσοδα 172,5 εκατ. έναντι 169 εκατ. το 2020.

Αντίστοιχα, το σύνολο των εσόδων του Ομίλου της Nova ανήλθε το 2021 στα 247,54 εκατ. έναντι 276,37 εκατ. το 2020, με την εταιρεία να διευρύνει τις καθαρές ζημιές στα 153,87 εκατ., λόγω της επιβάρυνσης από την απομείωση της υπεραξίας της κατά 82,63 εκατ.

Ανά κατηγορία, τα έσοδα από συμβάσεις με πελάτες και μισθώσεις ανήλθαν στα 244,1 εκατ. και ήταν μειωμένα κατά 5,7 εκατ. σε σχέση με την προηγούμενη χρήση (2020: 249,8 εκατ. ευρώ), κυρίως λόγω της πτώσης των εσόδων από τις συνδρομές λιανικής συνδρομητικής τηλεόρασης.

Στα τέλη του 2021, οι μοναδικοί πελάτες της Nova ήταν 655.669 (αύξηση 0,3% σε ετήσια βάση) και το σύνολο των συνδρομητών τηλεόρασης 393.736, καταγράφοντας μείωση 15,1%. Τη μεγαλύτερη μείωση (48,4%) είχαν οι συνδρομητές χονδρικής, ενώ οι συνδρομητές λιανικής παρουσίασαν οριακή αύξηση 0,1% (319.007).

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram