Αν θες να σώσεις τον λογαριασμό του ρεύματος.. μην κλέισεις ποτέ αυτές τις συσκευές!

Μοίρασε την γνώση...

Οι περισσότεροι σκεφτόμαστε ότι το να βγάζεις πράγματα από την πρίζα ή να κλείνεις διακόπτες βοηθάει να εξοικονομείς χρήματα στον λογαριασμό του ρεύματος. Όμως, υπάρχουν ορισμένες συσκευές που πρέπει να μένουν πάντα συνδεδεμένες γιατί απλά μας γλιτώνουν, ή μπορούν να μας γλιτώσουν, πολύ περισσότερα χρήματα από το ρεύμα που καίνε.

banner

Μόντεμ ή ρούτερ

Διαφήμιση

Παλαιότερα μπορεί να ήταν συμφέρον το να ανοίγουμε το PC και το μόντεμ μόνο και για όση ώρα χρειάζονταν να μένουμε στο διαδίκτυο. Πλέον, εκτός και αν έχουμε αρχαίο εξοπλισμό, οι συσκευές δεν καταναλώνουν σχεδόν καθόλου ρεύμα σε κατάσταση αναμονής ή όταν δεν χρησιμοποιούνται και είναι απλά ενεργές. Στην ουσία, το να κλείσεις το ρούτερ δεν θα σου γλιτώσει ούτε ένα ευρώ στον μηνιαίο λογαριασμό σου.

Google news

Επιπλέον, όλοι χρησιμοποιούμε πια έξυπνες συσκευές που εξαρτώνται προφανώς από το ρούτερ. Το να κλείνεις το ρούτερ μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει στη χρήση και διαχείριση ενός έξυπνου σπιτιού. Τέλος, υπάρχει περίπτωση να ξεχάσεις να ανοίξεις ξανά το ρούτερ και να βρεθείς χωρίς MB στο κινητό γιατί απλά δεν βρήκε ασύρματο δίκτυο να συνδεθεί.

Hekka Banggood WW

Συσκευές παρακολούθησης και άλλα σχετικά

Δεν χρειάζεται να το σκεφτεί κανείς πολύ για να καταλάβει ότι η απενεργοποίησης συσκευών παρακολούθησης, καμερών, οθονών, συναγερμών, και τα λοιπά, δεν θα σου κερδίσει λεφτά στον λογαριασμό του ρεύματος. Το οικονομικό κέρδος από την κατανάλωση τέτοιων συσκευών θα είναι τίποτα μπροστά στη ζημιά που μπορεί να πάθεις αν μπει κάποιος στο σπίτι σου και δεν έχεις ιδέα ότι το φορτώνει σε κάποια νταλίκα.


Κλιματισμός και άλλες συσκευές

Δύσκολα θα βρεις σύστημα εξαερισμού σε κάποιο σπίτι, αλλά οι περισσότεροι έχουμε κλιματιστικά. Το να επιλέγεις να τυλιχτείς με πενήντα κουβέρτες την ώρα που ακόμα και μέσα στο σπίτι – λόγω κακής μόνωσης ίσως – έχει 10 βαθμούς, κάθε άλλο παρά οικονομικό κέρδος θα είναι. Μπορείς να καταλήξεις στο νοσοκομείο με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.

Επιπλέον, το να σκουπίζεις με τη σφουγγαρίστρα το νερό από το ταβάνι για να μην ανοίξεις μία ώρα την ημέρα τη λειτουργία αφύγρανσης του κλιματιστικού ή να μην βάλεις τον αφυγραντήρα, δεν θα σου κερδίσει λεφτά. Τα λίγα ευρώ που θα γλιτώσεις από τον λογαριασμό του ρεύματος θα τα πληρώσεις στους γιατρούς και στους εργολάβους, για φάρμακα και επισκευές στο σπίτι.

Θερμοσίφωνας

Πολλοί ανοίγουν τον θερμοσίφωνα μόνο όταν θέλουν ζεστό νερό, φυσικά μιλάμε για τις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει ηλιακό πάνελ. Όμως, το να χρησιμοποιούμε χρονοδιακόπτη ή να αφήνουμε ανοιχτό τον θερμοσίφωνα και να του επιτρέπουμε να κάνει τη δουλειά του με τη χρήση του θερμοστάτη μπορεί να αποδειχθεί πιο οικονομικό από ότι να τον αφήνουμε να κρυώνει.

Το κρύο νερό και οι συνθήκες που δημιουργούνται και επικρατούν στο εσωτερικό ενός θερμοσίφωνα όταν είναι κρύος αποτελούν πρόσφορο έδαφος για πολλούς μικροοργανισμούς και βακτήρια που τελικά μπορεί να γίνουν η αιτία διάφορων ασθενειών, που εν τέλει ίσως κοστίσουν πολύ περισσότερο οικονομικά, χρονικά, και γενικά, από ότι το ρεύμα που καίει ο διαρκώς ενεργός θερμοσίφωνας.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram