Apple: Πιθανή μεγάλη αλλαγή για τα iPhone 15

Μοίρασε την γνώση...

Με τα iPhone 14 Pro να συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαθεσιμότητας, φαίνεται πως η Apple σχεδιάζει να πάρει δραστικά μέτρα και να κάνει αλλαγές για να μην επαναληφθεί ξανά το ίδιο και με τα επόμενης γενιάς μοντέλα της.

banner

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αναλυτή Ming-Chi Kuo, η Apple ενδέχεται να χάσει έως και 20 εκατομμύρια iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2022. Ο λόγος; Η αναταραχή στην Κίνα εξαιτίας της πολύ αυστηρής πολιτικής της χώρας για τη διαχείριση του COVID-19 που έχει φτάσει τους πολίτες στα όριά τους, είχε ως αποτέλεσμα η Foxconn να μην μπορεί να κατασκευάσει όλα τα iPhone που έχει παραγγείλει η Apple. Ειδικότερα, το βασικό της εργοστάσιο στην πόλη Τσεντσόου είναι αυτό που αντιμετωπίζει τα πιο σοβαρά προβλήματα.

Μιλώντας σχετικά με το θέμα, ο αναλυτής επισήμανε:

Google news

Εκτός από την πρόκληση των χαμηλότερων από το αναμενόμενο αποστολών και εσόδων κατά το 4ο τρίμηνο του 2022, θα είναι επίσης δύσκολο για τη Foxconn να συνεχίσει να είναι ο αποκλειστικός συναρμολογητής των iPhone 15 Pro. Η Apple θέλει να μειώσει τους κινδύνους όσον αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα της.

Lightinthebox WW Dresslily WW


Ήδη για να καταφέρει να αντισταθμίσει την κατάσταση με τα τεμάχια που δεν θα είναι σε θέση να παραδώσει η Foxconn, η Apple έχει αρχίσει να συνεργάζεται και με δύο άλλες εταιρίες συναρμολόγησης/κατασκευής, την ταϊβανέζικη Pegatron και την κινεζική Luxshare. Αυτές αναμένεται να καλύψουν το 10% των παραγγελιών της Apple για τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max, με τις πρώτες συσκευές να φτάνουν στα τέλη του Δεκεμβρίου.

Θέλοντας, λοιπόν, να ελαχιστοποιήσει τον περαιτέρω κίνδυνο, είναι πολύ πιθανό η Apple να κάνει τη μεγάλη αλλαγή και να μειώσει γενικότερα την εξάρτησή της στη Foxconn από εδώ και στο εξής, δίνοντας περισσότερες παραγγελίες στις Pegatron και Luxshare για τα επερχόμενα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Ultra. Ήδη ακούγεται πως οι εταιρίες αυτές σκοπεύουν να αυξήσουν τις προσλήψεις και να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις συναρμολόγησής τους για να μπορούν να εξυπηρετήσουν τις παραγγελίες της Apple. Συνολικά, στόχος του τεχνολογικού κολοσσού είναι να μεταφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται την παραγωγή εκτός Κίνας, σε χώρες όπως το Βιετνάμ και η Ινδία. Δυστυχώς, η Foxconn και το τεράστιο εργοστάσιό της στην Τσεντσόου παραμένει η μεγαλύτερη εγκατάσταση συναρμολόγησης iPhone αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, παράγοντας το 70% των συσκευών που φτάνουν στα ράφια των καταστημάτων.


Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram