Ευρωπαϊκή Ένωση: Ψάχνει πιο.. «πράσινες» μπαταρίες

Μοίρασε την γνώση...

«Πονοκεφάλους» δημιουργούν στους κατασκευαστές οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά τις μπαταρίες.

banner

Στόχος της Κομισιόν είναι η χρήση πιο βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον μπαταριών, κάτι που ευελπιστεί να πετύχει μέσω ενός νέου συνόλου κανονισμών οι οποίοι θα αφορούν κάθε τύπο μπαταρίας (φορητές μπαταρίες, μπαταρίες λιθίου που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρονικές συσκευές, μπαταρίες SLI οχημάτων, μπαταρίες πατινιών και EV, ακόμα και βιομηχανικές μπαταρίες) και θα καλύπτουν ολόκληρο το εύρος ζωής της, από την εξαγωγή των υλικών και την παραγωγή της, μέχρι την απόρριψή της.

Όπως αναφέρουν πηγές της Κομισιόν, η νέα νομοθεσία αποτελεί σημαντικό βήμα, τόσο για τη μετάβαση της Ένωσης στην «πράσινη» εποχή, όσο και για την τόνωση του ανταγωνισμού στη συγκεκριμένη αγορά. Οι αλλαγές που επίκεινται πάντως βάζουν δύσκολα στους κατασκευαστές οι οποίοι θα πρέπει να υιοθετήσουν πλέον πολιτικές due diligence, έχοντας πλήρη εικόνα και της τελευταίας λεπτομέρειας που αφορά την εξόρυξη των υλικών, το εμπόριο πρώτων υλών και τη διαδικασία παραγωγής.

Google news

Επιπρόσθετα, υποχρεούνται να χρησιμοποιούν πια ανακυκλωμένα υλικά σε συγκεκριμένα ποσοστά: 85% μόλυβδο, 16% κοβάλτιο, 6% λίθιο και 6% νικέλιο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως και δεύτερο στόχο που αφορά τη συλλογή ανακυκλωμένων υλικών: για τις μπαταρίες ηλεκτρονικών συσκευών, αυτός ανέρχεται σε 45% για το 2023 και 73% για το 203, ενώ για τα EV, μιλάμε για πλήρη ανακύκλωση (ποσοστό 100%). Αυτό το τελευταίο θα υποχρεώσει μεταξύ άλλων τους κατασκευαστές να συνεργαστούν στενά με υπηρεσίες ανακύκλωσης, επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο λειτουργίας αλλά και τις προτεραιότητές τους.

AliExpress WW ChicMe WW

Από εκεί και πέρα, οι μπαταρίες για τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές θα πρέπει να καθιστούν δυνατή την εύκολη αφαίρεση και αντικατάστασή τους από τους καταναλωτές, κάτι που δημιουργεί προβλήματα πρακτικά σε ολόκληρη την αγορά τεχνολογίας (σκέψου τώρα να πρέπει να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο σε συσκευές τύπου iPhone και Galaxy, laptops, tablets κλπ…). Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί πως οι καταναλωτές πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επιδιορθώνουν οι ίδιοι εφ’ όσον το θελήσουν τις συσκευές τους, αντί να πρέπει να επισκεφθούν τεχνικό, με τις εταιρείες να αντιτάσσουν πως με την υπάρχουσα προσέγγιση επιτυγχάνονται λεπτά σχέδια.
Το θέμα βρίσκεται εν εξελίξει και έως ότου η νομοθεσία περάσει και τυπικά, τα πάντα «παίζονται».

ΠηγήΜοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram