Ευρωπαϊκή Ένωση: Ζητάει.. αφαιρούμενη μπαταρία στα smartphone!

Μοίρασε την γνώση...

Οι περισσότερες σύγχρονες συσκευές έχουν μπαταρίες ιόντων λιθίου και σε αντίθεση με τις παλιές καλές εποχές που μπορούσες να αγοράσεις μία μπαταρία και να αντικαταστήσεις την παλιά αφαιρούμενη μπαταρία που είχε χαλάσει και κρατούσε 5 λεπτά, πλέον τα smartphone έρχονται με ενσωματωμένες μπαταρίες.

banner

Ακόμη και αν πάρεις την απόφαση να αντικαταστήσεις την μπαταρία μόνος σου, σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει πάρα πολύ κόλλα και μπορεί να είναι “δεμένη” με άλλα στοιχεία. Οπότε, παίζει στην προσπάθεια αλλαγής να καταστραφεί η μπαταρία ή ακόμα και άλλα τμήματα του τηλεφώνου.

Διαφήμιση

Όλα αυτά, αναγκάζουν τους καταναλωτές να απευθύνονται πάντα σε εξειδικευμένο service και ειδικά σε περιπτώσεις συσκευών εκτός εγγύησης να πληρώνουν αρκετά χρήματα για την αλλαγή της μπαταρίας. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει σύντομα, καθώς η Ευρώπη προτείνει έναν νέο μόνο που στοχεύει στην ευκολότερη αντικατάσταση μπαταριών σε συσκευές όπως laptop και smartphone.

Google news

Στην ουσία, αυτός ο νόμος μας φέρνει πίσω στις ημέρες των feature phone με την αφαιρούμενη μπαταρία, όπου ο καθένας μπορούσε να κάνει την αντικατάσταση χωρίς τον φόβο πρόκλησης προβλημάτων. Ωστόσο, οι περισσότερες εταιρείες θα μπορούσε να είναι ενάντια σε αυτό και όχι άδικα. Το πρόβλημα με αυτήν την αλλαγή δεν είναι μόνο η απώλεια κέρδους.

banner Tomtop WW

Οι εταιρείες θα πρέπει να επανασχεδιάσουν πλήρως τα smartphone αντιμετωπίζοντας σοβαρές προκλήσεις, διότι ο σημερινός σχεδιασμός με τις ενσωματωμένες και κολλημένες μπαταρίες ενισχύει την αντοχή των συσκευών αυτών. Αυτό θα κοστίσει πολύ στις εταιρείες. Όμως, σε κάθε περίπτωση, αν η Ευρώπη περάσει τον νόμο, όλες οι εταιρείες θα υποχρεωθούν να σχεδιάζουν smartphone με αφαιρούμενη μπαταρία.

ΠηγήΜοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram