Πώς να αυξήσεις την κατάταξη στο Google Business Profile

Μοίρασε την γνώση...

Το Google Business Profile (πρωτύτερα γνωστό ως Google My Business) είναι μία πλατφόρμα της Google μέσω της οποίας μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εταιρικό προφίλ εντελώς δωρεάν. Ουσιαστικά, μία καταχώρηση στο Google Business Profile θα κάνει την εταιρεία σας να εμφανίζεται μετά από κάποια σχετική αναζήτηση στο Google ή στο Google Maps. Σε αυτόν τον οδηγό θα εξετάσουμε το πόσο σημαντική είναι η κατάταξη μιας εταιρείας στο Google Business Profile και θα καταλήξουμε στους πλέον αποδοτικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τη βελτιώσετε.

Γιατί είναι σημαντική η κατάταξη σας στο Google Business Profile;

Όπως η κατάταξη μιας ιστοσελίδας στις αναζητήσεις της Google, έτσι και η κατάταξη στο Google My Business εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ένα επαρκώς οργανωμένο προφίλ στο Google Business οδηγεί σε μία σειρά από πλεονεκτήματα για την εκάστοτε εταιρεία.

banner

Αρχικά, όπως και με μία ιστοσελίδα, έτσι και με το Google Business, όσο υψηλότερη είναι η κατάταξη της καταχώρησής σας, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα τη δουν.

Διαφήμιση

Με άλλα λόγια, το traffic (κίνηση) που θα λάβετε οδηγεί σε περισσότερους πελάτες και σε μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ της εταιρείας σας και του διαδικτυακού κοινού σας.

Google news

Γι’αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε την κατάταξη σας στο Google Business Profile.

Hekka Cafago WW

5 αποδοτικοί τρόποι να βελτιώσετε την κατάταξη σας στο Google Business Profile

Η Google έχει δημιουργήσει έναν περίπλοκο αλγόριθμο που κατατάσει αυτόματα τις καταχωρήσεις του Google Business. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο αλγόριθμος αυτός αναβαθμίζεται οδηγώντας σε κάποιες αλλαγές. Όμως, υπάρχουν κάποια βασικά βήματα που πρέπει κάθε εταιρεία να ακολουθεί αν θέλει να βελτιώσει την κατάταξη της.

1. Δημιουργήστε ή διεκδικήστε το Google Business Profile σας

Το πρώτο και πλέον βασικό βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι η δημιουργία του Google Business Profile σας. Αν δεν έχετε ασχοληθεί στο παρελθόν με την πλατφόρμα, υπάρχουν πιθανότητες η εταιρεία σας να μην υπάρχει καν στους χάρτες και τις αναζητήσεις της Google.


Αντίστοιχα, είναι πιθανό η εταιρεία σας να υπάρχει ήδη στη Google. Όπως και να έχει, το να δημιουργήσετε ή να διεκδικήσετε την καταχώρηση σας είναι πολύ απλό.

Αφού εγγραφείτε στο Google Business, μπορείτε να διεκδικήσετε την ήδη υπάρχουσα καταχώρηση εδώ ή να δημιουργήσετε μία νέα καταχώρηση ακολουθώντας τα απλά βήματα της πλατφόρμας.

2. Εισάγετε προσεκτικά τις πληροφορίες που χρειάζονται: Όνομα, κατηγορίες και λέξεις κλειδιά

Αφού δημιουργήσετε ή διεκδικήσετε το Google Business Profile σας, θα χρειαστεί να προσθέσετε προσεκτικά τις ακόλουθες πληροφορίες:

  • Το όνομα της εταιρείας σας
  • Την κατηγορία ή τις κατηγορίες του τομέα σας (π.χ κουρείο, δικηγορικό γραφείο, κλπ)
  • Την διεύθυνση, τα ωράρια εργασίας και τους τρόπους επικοινωνίας (τηλέφωνο, email, κλπ)
  • Μία σύντομη περιγραφή με τις βασικές πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία σας (προϊόντα, υπηρεσίες, κλπ)
  • Φωτογραφίες και βίντεο
  • Την ιστοσελίδα σας

Σε όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να εισάγετε τις αντίστοιχες λέξεις κλειδιά που θα βελτιώσουν το SEO της καταχώρησης σας. Για παράδειγμα, αν δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης μπορείτε να προσθέσετε δημοφιλείς λέξεις κλειδιά όπως εστιατόριο, μεσογειακή κουζίνα, κλπ.

3. Ενώστε την ιστοσελίδα σας με το Google Business Profile

Οι καταχωρήσεις στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η ιστοσελίδα μιας εταιρείας τείνουν να κατατάσσονται ψηλότερα. Αν λοιπόν έχετε ήδη έναν ιστότοπο για την εταιρεία σας, θα πρέπει οπωσδήποτε να τον συμπεριλάβετε στο Google Business Profile σας.

Από την άλλη, αν δεν έχετε δημιουργήσει ακόμα μία ιστοσελίδα, αυτό είναι πλέον πολύ ευκολότερο σε σχέση με το παρελθόν. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε και να προωθήσετε την δική σας ιστοσελίδα μέσω της Simple Web Solutions που έχει αποδείξει πως είναι κορυφαία εταιρεία κατασκευής και προώθησης ιστοσελίδων στην Αθήνα.

4. Κρατήστε το προφίλ σας ενεργό ανανεώνοντας τις πληροφορίες σας

Αφού σετάρετε την καταχώρηση σας, είστε έτοιμοι να αξιολογήσετε την απόδοση της. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρειαστεί να αλλάξετε κάποιες από τις λέξεις κλειδιά που δεν θα αποδίδουν όπως περιμένατε.

Σταδιακά μπορείτε να ποστάρετε και νέες πληροφορίες όπως ειδικές προσφορές, νέα, καινούργιες φωτογραφίες και βίντεο, κλπ. Αυτό θα κρατά το προφίλ σας ενεργό και θα οδηγεί σε καλύτερη κατάταξη.

5. Google reviews: Η σημασία των αξιολογήσεων

Τέλος, οι αξιολογήσεις χρηστών είναι πολύ σημαντικές για την κατάταξη σας στο Google Business Profile. Όσο περισσότερες θετικές αξιολογήσεις έχετε τόσο ψηλότερα θα κατατάσσεται η καταχώρηση σας. Επίσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να απαντάτε σε κάθε μία από τις αξιολογήσεις σας.

Συμπερασματικά

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα θα μπορέσετε σταδιακά να αυξήσετε την κατάταξη σας στο Google Business Profile. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως η συγκεκριμένη διαδικασία απαιτεί υπομονή και αρκετή δουλειά. Όμως, τα αποτελέσματα θα σας δικαιώσουν και με το παραπάνω.


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram