Πώς να επιλέξετε τη σωστή μπαταρία για το φορητό υπολογιστή μας;

Μοίρασε την γνώση...

Η επιλογή μιας νέας μπαταρίας φορητού υπολογιστή μπορεί να είναι δύσκολη και συγκεχυμένη, αν δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να αναζητήσετε. Εδώ μπορείτε να μάθετε τι πρέπει να ελέγξετε πριν επιλέξετε μια νέα μπαταρία φορητού υπολογιστή.

banner

Η επιλογή μιας νέας μπαταρία laptop γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Ο λόγος είναι ότι όλο και περισσότεροι φορητοί υπολογιστές διαθέτουν πλέον ενσωματωμένες μπαταρίες που απαιτούν λίγο περισσότερο χρόνο και ενέργεια για την αντικατάστασή τους. Εκτός από αυτή την πρόσθετη προϋπόθεση, η αρχή παραμένει η ίδια.

Διαφήμιση

Υπάρχουν μερικά βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε μια νέα μπαταρία:

Google news

Αριθμός προϊόντος της μπαταρίας

Ο αριθμός προϊόντος μιας μπαταρίας είναι το μοναδικό αναγνωριστικό της, το οποίο σας βοηθά να βρείτε τη σωστή μπαταρία για εσάς. Είναι ένας συνδυασμός γραμμάτων και αριθμών που αναγράφεται πάνω αριστερά στην ετικέτα της μπαταρίας.

AliExpress WW Zaful WW

Χημεία μπαταρίας

Όσον αφορά τη χημική σύνθεση, οι μπαταρίες φορητών υπολογιστών είναι ιόντων λιθίου (Li-Ion) ή πολυμερών λιθίου (Li-Po). Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι ο ηλεκτρολύτης που χρησιμοποιείται στις μπαταρίες ιόντων λιθίου έχει τη μορφή υγρού, ενώ στις μπαταρίες πολυμερούς λιθίου έχει τη μορφή ξηρής ουσίας/gel.

Χωρητικότητα

Η χωρητικότητα της μπαταρίας καθορίζει τη διάρκεια ζωής της. Όσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα, τόσο το καλύτερο.


Όταν επιλέγετε μια νέα μπαταρία, σκεφτείτε αν έχει νόημα να πάρετε μια μπαταρία με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Αν χρησιμοποιείτε το φορητό σας υπολογιστή περισσότερο σταθερά, μια πιο ισχυρή δεν φαίνεται να έχει νόημα, αλλά αν εργάζεστε εν κινήσει και δεν έχετε πρόσβαση σε πρίζα, συνιστούμε μια ενισχυμένη μπαταρία.

Τάση

Η τάση της μπαταρίας είναι μία από τις παραμέτρους που πρέπει οπωσδήποτε να ελέγχετε. Οι περισσότερες μπαταρίες λειτουργούν μεταξύ 7V και 15V. Δεν αποτελεί πρόβλημα αν υπάρχει μια μικρή διαφορά στον τρόπο που γράφεται – για παράδειγμα, μια με 10,8V και μια με 11,1V είναι πρακτικά η ίδια μπαταρία.

Μεγαλύτερες διαφορές δεν επιτρέπονται – για παράδειγμα, μια μπαταρία 7,4V δεν είναι στις περισσότερες περιπτώσεις συμβατή με μια μπαταρία 14,4V και αντίστροφα.

Εγγύηση

Βεβαιωθείτε ότι ο έμπορος λιανικής πώλησης από τον οποίο αγοράζετε τη μπαταρία παρέχει εγγύηση τουλάχιστον 12 μηνών. Μπορούν επίσης να εγγυηθούν ότι η χωρητικότητα που αναγράφεται στην ετικέτα της μπαταρίας είναι ίδια με την πραγματική χωρητικότητα. Αποκλίσεις της τάξης του 2-3% είναι αποδεκτές.


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram