Ζακ Μπράουν: “Οι μισές ομάδες στη Formula 1 τα επόμενα χρόνια”

Μοίρασε την γνώση...

Ο CEO της McLaren Racing, Ζακ Μπράουν, πιστεύει πως οι μισές ομάδες της F1 θα είναι σε θέση να παλεύουν για νίκες και πρωταθλήματα τις επόμενες σεζόν.

banner

Η Formula 1 και η FIA εφάρμοσαν το όριο δαπανών το 2021 και είχαν ορισμένους στόχους. Εκτός από την οικονομική σταθερότητα, το budget cap θα φέρει τις ομάδες πιο κοντά σε απόδοση μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να μην συνέβη το 2022, όμως τα επόμενα χρόνια, σε συνδυασμό με τη μείωση στη χρήση αεροδυναμικής σήραγγας και CFD για τις κορυφαίες ομάδες, θα γίνει εφικτό.

Υπέρμαχος των τωρινών τεχνικών κανονισμών από την πρώτη στιγμή ήταν ο Ζακ Μπράουν της McLaren Racing. O Αμερικανός πιστεύει πως το όριο δαπανών ήταν κάτι αναγκαίο για τη Formula 1 και τις ομάδες της και θα αποδώσει τα αναμενόμενα τα επόμενα χρόνια.

Google news

«Πιστεύω πως το budget cap είναι σπουδαίο επίτευγμα για τη Formula 1. Υφίσταται σε άλλα επιτυχημένα σπορ και μέχρι πρότινος ήταν άγνωστο στα πρωταθλήματα αγώνων ταχύτητας. Είναι σημαντικό για το σπορ. Δεν πιστεύω πως έχουμε δει την απόλυτη ισορροπία ακόμα, διότι είμαστε στην αρχή. Πιστεύω όμως πως θα έρθει διότι εμείς, η McLaren και μερικοί ακόμα μειώνουμε τη διαφορά με την κορυφή και ετοιμάζουμε επίσης νέες αεροδυναμικές σήραγγες», ανέφερε ο Μπράουν στο podcast του Μάρσαλ Προύετ.

Goboo [CPS] Many GEOs Wondershare WW

Ζακ Μπράουν

Με την πάροδο των χρόνων, ο Μπράουν, πιστεύει πως όχι μόνο θα έρθουν πιο κοντά οι ομάδες, αλλά το μισό grid θα μάχεται για πρωταθλήματα: «Δεν πιστεύω πως μπορείς να πατήσεις ένα διακόπτη και σε μία νύχτα να πας από δέκατος, πρώτος. Αλλά πιστεύω πως θα έχει την επίδραση για την οποία σχεδιάστηκε. Πιστεύω πως σε τρία-τέσσερα-πέντε χρόνια πέντε ομάδες θα μάχονται για το πρωτάθλημα, οι διπλάσιες απ’ ότι σήμερα. Αυτό σημαίνει πως θα έχεις 10 οδηγούς που θα μάχονται για τον τίτλο. Αυτό είναι ένα καλό που έχει το Indycar. Έχει το βάθος ώστε 10 οδηγοί να μπορούν να κερδίσουν ανά πάσα στιγμή».

Το όριο του budget cap της Formula 1 για το 2023 θα μειωθεί από τα 140 εκατομμύρια δολάρια στα 135 εκατομμύρια δολάρια. Η Red Bull Racing βρέθηκε πάνω από το όριο για το 2021 και τιμωρήθηκε από την FIA με πρόστιμο 7 εκατομμυρίων δολαρίων και μείωση χρόνου στην αεροδυναμική σήραγγα και το CFD για 12 μήνες.


McLaren F1

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com, McLaren

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram