Αμφισβητεί την κυριαρχία της Κίνας στα τηλέφωνα η Ινδία

Μοίρασε την γνώση...

Ως ανερχόμενη χώρα στην παραγωγή τηλεφώνων εμφανίζεται η Ινδία. Παρόλο, που το 2022 το 60% των τηλεφώνων που πωλήθηκαν στη χώρα παράχθηκαν στην Κίνα, το ποσοστό αυτό πέφτει διαρκώς, με ινδικές εταιρείες να έχουν ξεκινήσει να κερδίζουν μερίδιο αγοράς.

banner

Η Micromax Informatics είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Μπήκε στην αγορά κινητών τηλεφώνων το 2008 και σε μόλις 2 χρόνια έγινε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής feature phones. Ο ανταγωνισμός όμως με τις κινεζικές εταιρίες είναι δύσκολος, καθώς πουλώντας 10πλάσια τηλέφωνα έχουν πλεονέκτημα στο κόστος. Επιπλέον, οι κινεζικές εταιρίες μπορούν να βρουν όλα τα εξαρτήματα τοπικά. Οι ινδικές μπορούν να κατασκευάσουν φορτιστές, καλώδια και μπαταρίες, αλλά σχεδόν όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά έρχονται από το εξωτερικό.

Η κυβέρνηση της Ινδίας θέλει να επιταχύνει αυτήν τη μετάβαση, επιδοτώντας εξαρτήματα τηλεφώνων τα οποία παράγονται στην Ινδία, ελπίζοντας να δώσει κίνητρα στις εταιρίες. Σύμφωνα με κρατικά δεδομένα περίπου το 15-20% των εξαρτημάτων των τηλεφώνων που πωλούνται στην Ινδία σήμερα κατασκευάζονται στην Ινδία και ο στόχος είναι να αυξηθεί το ποσοστό άμεσα στο 35-40%.

Google news

Τα κίνητρα που συνδέονται με την παραγωγή αλλάζουν το παιχνίδι στην κατασκευή ηλεκτρονικών. Η Ινδία είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες στον κόσμο στον τομέα της κατασκευής κινητών τηλεφώνων και έχει γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο, ξεπερνώντας τις ΗΠΑ.

Gshopper Many GEOs Tomtop WW

Αξίζει να αναφερθεί πως τα κινητά τηλέφωνα είναι ο μεγαλύτερος τομέας εξαγωγών ηλεκτρονικών της Ινδίας και το 2023 αναμένεται να αποτελούν το 50% των εξαγωγών ηλεκτρονικών.

ΠηγήΜοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram