Android Auto και χάρτες πλοήγησης: Αλλάζει τα πάντα η Google

Μοίρασε την γνώση...

Μια νέα έκδοση του Android Auto, με καινούριες λειτουργίες, παρουσίασε ο τεχνολογικός κολοσσός Google στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας των Ηνωμένων Πολιτειών.

banner

Σημειώνουμε ότι το Android Auto είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στην οθόνη του αυτοκινήτου σας να ενσωματώνει το λογισμικό του smartphone σας, μεταφέροντας τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε στο τηλέφωνό σας απευθείας στο ταμπλό του αυτοκινήτου (εφόσον υπάρχει συμβατότητα).

Σύμφωνα με την Google, οι αλλαγές αυτές έχουν ως στόχο να απλοποιήσουν την εμπειρία των οδηγών που συνδέουν το Android κινητό στο σύστημα πολυμέσων του αυτοκινήτου τους, με επίκεντρο αφενός την πλοήγηση, αφετέρου την επικοινωνία του χρήστη με φίλους, συγγενείς ή συνεργάτες.

Google news

Android Auto – Οι αλλαγές που ανακοίνωσε η Google

ChicMe WW Geekmaxi Many GEOs

Η νέα, αναβαθμισμένη έκδοση του Android Auto περιλαμβάνει σχεδιαστικές αλλαγές, φέρνοντας τους Χάρτες της Google (Google Maps) πιο κοντά στον οδηγό, ενώ νέο μενού πολυμέσων κάνει πιο εύκολη και γρήγορη την επιλογή της αγαπημένης μουσικής του οδηγού.

Παράλληλα, προστέθηκε και μια νέα μπάρα στο μενού, μέσα από την οποία ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει και να ενεργοποιήσει εκ νέου πρόσφατα κλεισμένες εφαρμογές με μία μόνο κίνηση του χεριού του.


Μια ακόμα αλλαγή σχετίζεται με τη δυνατότητα διαχωρισμού οθόνης σε περισσότερα μικρά παράθυρα (split screen), που έχει επίσης βελτιωθεί, με το Android Auto να μπορεί τώρα να προσαρμόζεται πιο αποτελεσματικά στα διαφορετικά μεγέθη και σχήματα της οθόνης του κάθε αυτοκινήτου.

Όπως αναφέρει το Tech Crunch, η Google πραγματοποίησε επίσης αλλαγές στο λογισμικό του Android Auto, στο οποίο πλέον περιλαμβάνονται καινούριες λειτουργίες «έξυπνης υπενθύμισης» (ενημερώνοντας, λόγου χάρη, τον οδηγό για κάποια τηλεφωνική κλήση που έχασε).

Η διαχείριση οπτικοακουστικού υλικού θα γίνει επίσης πιο αποτελεσματική, καθώς ο χρήστης θα μπορεί να μεταπηδήσει πιο γρήγορα στο επόμενο κομμάτι, ενώ μέσα από το Android Auto σύντομα θα έχει και τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί την εφαρμογή Whatsapp (εφόσον διαθέτει smartphone Samsung ή Pixel). Αλλά και εφαρμογή YouTube επίσης πρόκειται να γίνει διαθέσιμη όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, κάτι που δε συμβαίνει μέχρι σήμαρα.

Επιπλέον, οι κάτοχοι κινητών Samsung και Xiaomi θα μπορούν να χρησιμοποιούν ψηφιακά κλειδιά για το αυτοκίνητό τους αλλά και να τα μοιράζονται με άλλα πρόσωπα, δυνατότητα που μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμη μόνο σε όσους διαθέτουν κινητά Pixel ή iPhone.

Όσοι οδηγοί έχουν ενσωματωμένες τις υπηρεσίες της Google στο σύστημα πολυμέσων του αυτοκινήτου τους, η εταιρία ανακοίνωσε πως ο προσωπικός βοηθός (Google Assistant), οι Χάρτες και άλλες εφαρμογές από το Google Play δε θα χρειάζονται πλέον υποστήριξη από το τηλέφωνό τους.

Τέλος, και πάλι όσον αφορά αυτοκίνητα που έχουν ενσωματωμένες υπηρεσίες Google, όπως είναι τα Volvo EX90 και Polestar 3, διαθέσιμοι θα είναι τώρα και οι Χάρτες υψηλής ευκρίνειας (HD) των Αμερικανών, οι οποίοι είναι σημαντικά πιο λεπτομερείς στις πληροφορίες που παρουσιάζουν.

Δείτε το σποτ για το αναβαθμισμένο Android Auto:

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram