Από διαστημικό τηλεσκόπιο εντοπίστηκε μπλε σπείρα!!! Τι εξήγηση δίνουν οι επιστήμονες

Μοίρασε την γνώση...

Μια εντυπωσιακή μπλε σπείρα, που περιστρέφεται σε μια τέλεια «δίνη», εντοπίστηκε πρόσφατα στον νυχτερινό ουρανό πάνω από τη Χαβάη. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε ακόμα για εξωγήινη εισβολή.

banner

Σπείρα στον ουρανό (Subaru Telescope)

Το απόκοσμο θέαμα καταγράφηκε από το τηλεσκόπιο Subaru στην κορυφή Maunakea στο Big Island της Χαβάης. Λίγο πριν από τις 4:45 π.μ. στις 18 Ιανουαρίου, μια μικρή μπλε κουκκίδα ήταν ορατή μέσα σε μια «κουβέρτα» από αστέρια. Η κουκκίδα διογκώθηκε ταχύτατα μέχρι που μετατράπηκε σε μια περιστρεφόμενη μάζα με φωτεινές μπλε έλικες φωτός που ξεκινούσαν από το κέντρο της. Εξαφανίστηκε αργά κατά τη διάρκεια περίπου 15 λεπτών.

Διαφήμιση

Οι επιστήμονες που βοηθούν στη λειτουργία του τηλεσκοπίου δήλωσαν ότι η «μυστηριώδης δίνη» πιθανότατα οφειλόταν σε μια εκτόξευση της SpaceX. «Νωρίτερα εκείνη την ημέρα, η SpaceX εκτόξευσε έναν δορυφόρο σε τροχιά μέσης γης», ανέφερε το κανάλι του τηλεσκοπίου στο YouTube. «Πιστεύουμε ότι αυτό το φαινόμενο σχετίζεται [με] τη λειτουργία της τροχιακής του ανάπτυξης».

Google news

Λίγες ώρες πριν από την άλλη άκρη της χώρας, η SpaceX είχε εκτοξεύσει έναν πύραυλο Falcon 9 GPS από τον σταθμό της Διαστημικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα. Η SpaceX, η οποία ανήκει στον Έλον Μασκ, έχει κυβερνητικά συμβόλαια με τη Διαστημική Αεροπορία. Σύμφωνα με το Space.com, σπείρες έχουν παρατηρηθεί στον ουρανό και μετά από άλλες εκτοξεύσεις της SpaceX. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι εκτοξεύονται επιπλέον καύσιμα από το σκάφος.

Blackshark WW Gshopper Many GEOs

Το τηλεσκόπιο Subaru λειτουργεί από κοινού από το Εθνικό Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Ιαπωνίας και τα Εθνικά Ινστιτούτα Φυσικών Επιστημών. Επειδή η κορυφή του Maunakea βρίσκεται πάνω από τα σύννεφα και δεν υπάρχει μεγάλη φωτορύπανση στα νησιά της Χαβάης, οι επιστήμονες μπορούν να καταγράφουν εξαιρετικά καθαρές εικόνες του διαστήματος- οι αξιωματούχοι της Χαβάης επιτρέπουν σε χώρες από όλο τον κόσμο να λειτουργούν τηλεσκόπια στην κορυφή του Maunakea. Αυτή την εβδομάδα, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμοι θα παρακολουθούν για έναν σπάνιο πράσινο κομήτη που περνά από τη Γη.

ΠΗΓΗΜοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram