Ασφαλέστεροι οι δρόμοι: Έρχεται smartwatch που.. ανιχνεύει το αλκοόλ!

Μοίρασε την γνώση...

Η BYD πήρε έγκριση ευρεσιτεχνίας στην Κίνα για το νέο smartwatch που ανιχνεύει εάν έχει καταναλώσει αλκοόλ ο οδηγός.

banner

Σύμφωνα με αναφορές στα Μ.Μ.Ε. της Κίνας, η BYD κατάφερε να πατεντάρει το νέο της smartwatch, παίρνοντας έγκριση από το εγχώριο γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας. Σύμφωνα με αυτή, το νέο smartwatch μπορεί να ανιχνεύσει εάν ο οδηγός έχει καταναλώσει αλκοόλ.

Διαφήμιση

BYD Tang 2

Το smartwatch της BYD, πέρα από τις κλασικές λειτουργίες που έχουν όλα τα ρολόγια, μετράει τους παλμούς της καρδιάς, την θερμοκρασία του σώματος, το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα και την παρακολουθεί/αναλύει της αρτηριακής πίεσης.

Google news

Δεν είναι η πρώτη φορά που η BYD παρουσιάζει ένα smartwatch, μιας και τον Νοέμβριο του 2021 μας είχε δείξει ένα τέτοιο που μπορούσε να «επικοινωνήσει» με το αυτοκίνητο, επεμβαίνοντας στο κλείδωμα, την εκκίνηση του κινητήρα, την εύκολη πρόσβαση, την λειτουργία των παραθύρων και το άνοιγμα του χώρου αποσκευών.

Wondershare WW ZTE Many GEOs

Εκείνη την εποχή, το ρολόι της BYD είχε παρουσιαστεί με σκοπό να αντικαταστήσει τα συμβατικά ασύρματα κλειδιά, αλλά το πρότζεκτ πάγωσε και έμεινε στα σκαριά. Η πρόσφατη όμως πατέντα της BYD για το smartwatch είναι αρκετά διαφορετική από την προηγούμενη. Έχει πιο απλή σχεδίαση και μοιάζει περισσότερο με το αντίστοιχο της Apple.

BYD smartwatchΔεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε smartwatch που ανιχνεύουν το αλκοόλ, ενώ σύμφωνα με μελέτες προσφέρουν και μια σχετική ακρίβεια στο αποτέλεσμα που ανακοινώνουν. Υπάρχουν όμως και μερικά smartwatch που διαθέτουν ειδικό στόμιο που φυσάει ο οδηγός και προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ άλλα έχουν αισθητήρες που επιτρέπουν στους χρήστες να μετρούν το επίπεδο μέθης τους.


Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν διαθέτουν κάποιο δικό τους smartwatch, αλλά βασίζονται στα υπάρχοντα των γνωστών κατασκευαστών που λειτουργούν με ειδική εφαρμογή για τα μοντέλα τους. Η Volvo, η Mercedes-Benz, η Porsche και η Volkswagen είναι μερικές από τις εταιρείες που επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέσουν το έξυπνο ρολόι τους με τα αυτοκίνητά τους.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram