Χωρίς πρόσβαση στα social media το κινητό του 2023!

Μοίρασε την γνώση...

Κινητά χωρίς πρόσβαση στα social media, δηλαδή οι παππούδες των smartphones αυξάνουν το μερίδιό τους στην αγορά.

banner

Πότε ήταν η τελευταία φορά που χρησιμοποίησες τηλέφωνο με κουμπιά; Θυμάσαι αν ήταν αναδιπλούμενο; Σου φέραμε μνήμες από τη στρατιωτική θητεία με το φανταροκινητό ή την προσπάθειά σου να σετάρεις το κινητό κάποιου ηλικιωμένου μέλους της οικογένειάς σου, αλλά δεν υπάρχει καμία νοσταλγική διάθεση εδώ. Τα μη-έξυπνα κινητά ζουν μια δεύτερη νεότητα και δεν φταίνε ούτε οι γιαγιάδες μας, άλλα ούτε και οι νέες ΕΣΣΟ, η επαναφορά στο παρελθόν έρχεται από εκεί που δεν το περιμέναμε.

Διαφήμιση

Η Gen Z βλέπει στα περασμένης τεχνολογίας κινητά, τη λύτρωση από τα βάσανά της. Η γενιά που όχι μόνο γεννήθηκε μέσα στο ίντερνετ, αλλά και μέσα στα social media με μια οθόνη να είναι πάντα μπροστά στα μάτια της, θέλει να κάνει ένα διάλειμμα αυτές, αλλά δεν ξέρει πώς. Ακόμα και η γενιά που δεν ξέρει ή δεν θυμάται πώς ήταν η εποχή που δεν ήμασταν 24/7 συνδεδεμένοι, κατανοεί ότι έχει παραγίνει το κακό και ότι οι smart συσκευές ενώ μας λύνουν προβλήματα και κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά μας, ταυτόχρονα μας κρατούν κατά κάποιο τρόπο αιχμάλωτους.

Google news

Τα βίντεο στο TikTok όπου πάρα πολλοί νέοι και νέες επιδεικνύουν τα vintage κινητά τους αυξάνονται συνέχεια και άρθρο του CNN αναφέρει πώς αυτά τα ξεχασμένα κινητά γνωρίζουν στιγμές δόξας. Εδώ υπάρχει μια ειρωνεία με το ότι αυτού του είδους οι συσκευές που υποτίθεται μας βοηθούν να απεξαρτηθούμε από τα social media, προβάλλονται μέσα από αυτά, αλλά δεν είναι εντελώς οξύμωρο αυτό.

Banggood WW Govee Many GEOs

Τα συμβατικά κινητά δεν έρχονται να αντικαταστήσουν τα smartphones, ούτε τα tablets, αλλά να λειτουργήσουν συμπληρωματικά. Σαν παρομοίωση, μοιάζει με το γκαράζ ενός σπιτιού στο οποίο συνυπάρχει ένα μεγάλο οικογενειακό SUV μαζί με ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης. Κάθε ένα αυτοκίνητο χρησιμοποιείται από την ίδια οικογένεια, αλλά ικανοποιεί διαφορετικές ανάγκες. Άρα ένα απλό κινητό είναι πολύτιμο και χρήσιμο σαν εργαλείο επικοινωνίας, από τη στιγμή που μπορείς να στείλεις ανά πάσα στιγμή ένα SMS ή να πάρεις τηλέφωνο, αλλά και να σε βρουν σε αυτό. Από την άλλη μπορείς να απέχεις από τα social χωρίς να σε τραβάει σε αυτά η ανάγκη για επικοινωνία, αφού αυτή είναι εξασφαλισμένη.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν αυτό το μίνιμουμ επικοινωνίας και δικτύωσης που εξασφαλίζει ένα τέτοιο κινητό, μπορεί να μας κρατήσει συντροφιά για πάνω από μία ώρα χωρίς πρόσβαση στα αγαπημένα μας apps και τις μορφές δικτύωσης που έχουμε συνηθίσει. Μοιάζει ένα δύσκολο στοίχημα αν σκεφτούμε ότι το FOMO που μας υπαγορεύει το πώς ζούμε, ίσως να είναι πολύ ισχυρό για να νικηθεί από ένα εργαλείο που πετάξαμε στα σκουπίδια πριν από 10 περίπου χρόνια. Ωστόσο είναι μια καλή ευκαιρία, έστω και με τα αραχνιασμένα κινητά, να επανεξετάσουμε τη σχέση που έχουμε τη διαρκή σύνδεση και την εξάρτησή μας από τις οθόνες που απειλούν τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχική μας υγεία.


Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram