Εμφύτευμα δίνει την δυνατότητα σε παράλυτα άτομα να χρησιμοποιούν με νοητικές εντολές τα κοινωνικά δίκτυα.

Μοίρασε την γνώση...

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τον ιδιωτικό αλλά και ακαδημαϊκό τομέα για την ανάπτυξη εμφυτευμάτων που θα τοποθετούνται στον ανθρώπινο εγκέφαλο και επιτρέπουν σε άτομα που για διαφόρους λόγους δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με το περιβάλλον τους να ελέγχουν με νοητικές εντολές ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές (π.χ κινητά τηλέφωνα) και να επικοινωνούν έτσι με τους δικούς τους ανθρώπους ή και τους γιατρούς αλλά και να συνδέονται με το Διαδίκτυο.

banner

Η αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης νευροτεχνολογιών Precision, ανακοίνωσε ότι οι επιστήμονες της δημιούργησαν ένα εγκεφαλικό εμφύτευμα που επιτρέπει σε κάποιον όχι απλά να συνδέεται με το Διαδίκτυο αλλά να χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με νοητικές εντολές. Το εμφύτευμα που είναι πιο λεπτό από ανθρώπινη τρίχα έχει σχεδιαστεί για άτομα με παράλυση που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα άκρα τους για να επικοινωνήσουν μέσω υπολογιστή. Φυσικά το εμφύτευμα θα μπορούσε να επιτρέψει και σε υγιείς ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα social media μόνο με τη δύναμη του μυαλού τους σε μια εξέλιξη βγαλμένη από σκηνή ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

Διαφήμιση

Το εμφύτευμα, που ονομάζεται Layer 7 Cortical Interface, είναι μια λωρίδα εύκαμπτου υλικού λεπτής μεμβράνης. Η λωρίδα έχει ηλεκτρόδια και πάχος που είναι το ένα πέμπτο της ανθρώπινης τρίχας, το οποίο τη βοηθά να προσαρμόζεται στην επιφάνεια του εγκεφάλου χωρίς να καταστρέφει κανέναν ιστό. Για να εμφυτεύσουν τη συσκευή, οι χειρουργοί κάνουν μια πολύ λεπτή σχισμή στο κρανίο και το γλιστρούν σαν να έβαζαν ένα γράμμα σε ένα κουτί.
Η συσκευή λειτουργεί συλλέγοντας εγκεφαλικά σήματα, ερμηνεύοντάς τα και εξάγοντας εντολές σε ένα συνδεδεμένο μηχάνημα ανάλογα με το σήμα του εγκεφάλου που λαμβάνεται. Επειδή οι επιστήμονες μπορούν εύκολα να αυξήσουν τον αριθμό των ηλεκτροδίων στην ταινία, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία και άλλων νευρολογικών προβλημάτων υγείας. Η εμφύτευση είναι επίσης αναστρέψιμη εάν οι ασθενείς αλλάξουν γνώμη.
Η συσκευή έχει αποκωδικοποιήσει επιτυχώς τα εγκεφαλικά σήματα σε ζώα και η Precision ελπίζει να λάβει την έγκριση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για να δοκιμάσει το εμφύτευμα σε ανθρώπους τους επόμενους μήνες. Να σημειωθεί ότι οι δύο συνιδρυτές της Precision συμμετείχαν και στην ίδρυση της Neuralink, της εταιρείας νευροτεχνολογίας που ανήκει στον Ελον Μασκ η οποία επίσης αναπτύσσει τέτοιου είδους εμφυτεύματα, όμως πρόκειται για ανεξάρτητη και ανταγωνιστική στη Neuralink εταιρεία.

Google news

ΠΗΓΗ

Redmagic WW Goboo [CPS] Many GEOs

Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram