Καθαρίστε την οθόνη του υπολογιστή σας σωστά!

Μοίρασε την γνώση...

Για να καθαρίσετε σωστά την οθόνη του υπολογιστή, χωρίς να προκαλέσετε ζημιές, υπάρχει ένας ενδεδειγμένος και απλός τρόπος. Ακολουθήστε τα βήματα σχολαστικά και χαρίστε στην οθόνη σας πολλά χρόνια ζωής!

Η οθόνη του υπολογιστή βρωμίζει, να το ξεκαθαρίσουμε. Μαζεύει σκόνη, αποκτά δαχτυλιές, μπορεί ακόμη να έχει και πιτσιλιές από τον καφέ ή το τσάι που πίνετε καθώς δουλεύετε. Μια τυπικής χρήσης οθόνη χρειάζεται καθάρισμα 1 φορά στις 15 μέρες και ξεσκόνισμα κάθε βδομάδα.

Διαφήμιση

Αν πιάνετε και μετακινείτε πολύ συχνά την οθόνη ή αν εργάζεστε σε χώρο με πολλή σκόνη, το καθάρισμα πρέπει να γίνεται συχνότερα. Ο λόγος που πρέπει να καθαρίζουμε την οθόνη είναι η… μακροζωία της.

Google news

Όλες οι οθόνες δεν είναι ίδιες

ChicMe WW Tomtop WW

Υπάρχει τουλάχιστον ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε προτού επιχειρήσετε να καθαρίσετε την οθόνη του υπολογιστή σας: Δεν είναι όλες οι οθόνες ίδιες, ούτε μπορούν να καθαριστούν με τον ίδιο τρόπο.

Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να διαβάσετε το εγχειρίδιο χρήσης ή να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή για να εξακριβώσετε αν έχετε οθόνη με ή χωρίς επίστρωση γυαλιού. Γιατί;


Καθαρισμός οθόνης υπολογιστήiStock

Οι οθόνες με επίστρωση γυαλιού δεν είναι τόσο ευαίσθητες όσο οι οθόνες χωρίς. Οι νεότεροι iMac και τα Macbooks έχουν γυάλινη επικάλυψη, όπως άλλωστε και οι μεγάλες οθόνες CRT και οι vintage τηλεοράσεις.

Οι οθόνες χωρίς γυάλινη επίστρωση, που βρίσκονται στους περισσότερους υπολογιστές με Windows, πολλές οθόνες αφής και οι ματ οθόνες μπορούν να καταστραφούν εύκολα εάν δεν καθαριστούν σωστά. Είναι, με άλλα λόγια, πιο ευαίσθητες.

Ποια πράγματα πρέπει να αποφύγετε κατά τον καθαρισμό

 • Ποτέ μην ψεκάζετε την οθόνη με νερό της βρύσης.
 • Μην χρησιμοποιείτε χαρτοπετσέτα, χαρτομάντηλο ή χαρτί κουζίνας. Μπορεί να γρατζουνίσει την επιφάνεια και να αφήσει χνούδι.
 • Χρησιμοποιείτε μόνο απιονισμένο νερό για καθαρισμό. Τα μεταλλικά στοιχεία του νερού της βρύσης μπορεί να χαράξουν την οθόνη.
 • Πάντα να απενεργοποιείτε την οθόνη ή τον φορητό υπολογιστή πριν από τον καθαρισμό τους.
 • Μην αφήνετε την υγρασία να στάζει στις θύρες ή στο πληκτρολόγιο.
 • Μην τρίβετε ή σκουπίζετε κυκλικά, διότι μπορεί να ασκηθεί ανομοιόμορφη πίεση στην οθόνη και να προκληθούν ζημιές.
 • Ποτέ μην χρησιμοποιείτε σκληρό καθαριστικό, όπως αμμωνία, χλωρίνη ή απορρυπαντικό.

Τι θα χρειαστείτε

 • 2 πανάκια μικροϊνών
 • 1 πανάκι καθαρισμού γυαλιών οράσεως (από μικροΐνες)
 • απιονισμένο νερό
 • αντισηπτικά μαντηλάκια
 • Πώς να καθαρίσετε οθόνες υπολογιστών χωρίς επίστρωση γυαλιού

Καθαρισμός οθόνης υπολογιστή

Καθαρισμός οθόνης υπολογιστήiStock

 1. Πάντα να απενεργοποιείτε την οθόνη ή το φορητό υπολογιστή και να το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό.
 2. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί μικροϊνών για να αφαιρέσετε τη σκόνη. Ξεκινήστε από το επάνω μέρος και μετακινηθείτε προς το κάτω μέρος της οθόνης.
 3. Μια οθόνη χωρίς γυάλινη επίστρωση (LED, LCD) απαιτεί ελαφρύ άγγιγμα. Εάν οι μουτζούρες δεν σβήνουν κατά το ξεσκόνισμα, βρέξτε ελαφρά ένα καθαρό πανί μικροϊνών μόνο με απιονισμένο νερό. Προσοχή, το πανί δεν πρέπει να αφήνει πολλή υγρασία, πόσο μάλλον να στάζει.
 4. Πιέζοντας πολύ απαλά, σκουπίστε μόνο τις μουτζουρωμένες περιοχές. Χρησιμοποιήστε αμέσως ένα καθαρό, στεγνό πανί μικροϊνών για να στεγνώσετε την οθόνη.
 5. Χρησιμοποιήστε ένα απολυμαντικό μαντηλάκι, για να καθαρίσετε το πλαίσιο της οθόνης και το πληκτρολόγιο. Αφήστε τα να στεγνώσουν και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε ξανά την οθόνη του υπολογιστή.

Συμβουλές για να διατηρήσετε την οθόνη καθαρή για μεγαλύτερο διάστημα

 • Ξεσκονίστε την οθόνη κάθε εβδομάδα.
 • Μην τρώτε ή πίνετε ενώ χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή. Μετά από κάθε διάλειμμα για σνακ, φροντίστε να πλένετε τα χέρια σας πριν επιστρέψετε στον υπολογιστή.
 • Χρησιμοποιήστε έναν ιονιστή αέρα στο χώρο εργασίας, για να μειώσετε την ποσότητα σκόνης στον αέρα.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram