Κίνα: Στα.. χειρότερά της η αγορά smartphone

Μοίρασε την γνώση...

Η Canalys δημοσίευσε την τελευταία της έκθεση για τις πωλήσεις smartphone στην Κίνα το τελευταίο τρίμηνο του έτους αλλά και κατά τη διάρκεια όλου του 2022. Σύμφωνα με αυτή, η αγορά σημείωσε πτώση 14% στις συνολικές αποστολές, πέφτοντας κάτω από τις 300 εκατομμύρια μονάδες για πρώτη φορά από το 2013.

banner

Η κινεζική αγορά smartphone είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, με περίπου το 25% όλων των smartphone παγκοσμίως πωλούνται στην ασιατική χώρα.

Κατά το 4ο τρίμηνο, η Apple ήταν ο κορυφαίος κατασκευαστής με μερίδιο αγοράς 22%, αν και οι αποστολές μειώθηκαν κατά 24%.

Google news

Τελευταία οι κατασκευαστές τείνουν να λανσάρουν προϊόντα με «βελτιωμένες εμπειρίες οικοσυστήματος». Οι αναλυτές επεσήμαναν τη συνεργασία της Xiaomi με τη Leica με το smartphone 13 Pro και την Oppo με την επέκταση του χαρτοφυλακίου foldable συσκευών της για να συμπεριλάβει το Find N2 Flip.

Tomtop WW Redmagic WW

Η vivo κατέκτησε ξανά την πρώτη της θέση για το έτος, αλλά τώρα οι Honor, Apple και Oppo την ακολουθούν από κοντά. Και οι τέσσερις κατασκευαστές έχουν παρόμοιο μερίδιο αγοράς περίπου 18%, ακολουθούμενο από τη Xiaomi με 13%.

smartphone αγορά Κίνα, Canalys: Η αγορά smartphone της Κίνας στα χειρότερά της σε επίπεδο δεκαετίας

Οι περισσότερες εταιρείες αντιμετώπισαν ετήσια μείωση στις αποστολές, εκτός από την Apple με μικρή αύξηση και την Honor με 30%, αλλά η τελευταία ήταν ακόμα νεοφερμένη το 2022.


Οι προσδοκίες για το 2023 είναι ότι η ζήτηση μπορεί να χρειαστεί 6 έως 12 μήνες για να επανέλθει επαναφέροντας τους αριθμούς πάνω από 300 εκατομμύρια. Ωστόσο, τα συνολικά αποτελέσματα της αγοράς θα πρέπει να αυξηθούν καθώς η πανδημία δεν είναι πλέον μεγάλο πρόβλημα, η αλυσίδα εφοδιασμού αναμένεται να σταθεροποιηθεί και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών είναι πιθανό να επανέλθουν.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram