Λύση Με Κρυφή Συντόμευση Χωρίς Restart το Πάγωμα Οθόνης Στα Windows.

Μοίρασε την γνώση...

Όταν η οθόνη του υπολογιστή παγώνει, το πιο πιθανό είναι ότι εμπλέκεται η κάρτα γραφικών. Σε τέτοιες περιπτώσεις ενδέχεται να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα, παρά μόνο επανεκκίνηση του συστήματος από το κουτί. Στον σύντομο οδηγό θα δούμε μια χρήσιμη κρυφή συντόμευση που μπορεί να βοηθήσει να ανακάμψουμε από τέτοια κοινά προβλήματα που οδηγούν στο πάγωμα οθόνης.

banner

Ο κρυφός συνδυασμός πληκτρολογίου
Τις περισσότερες φορές που ο υπολογιστής κολλάει, η κάρτα γραφικών, ειδικά αν είναι NVIDIA, έχει βάλει το χεράκι της. Πρόκειται για ένα σύνηθες πρόβλημα, που οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε βιώσει αρκετές φορές, ιδίως αν έχουμε ήδη εγκαταστήσει τα Windows 11 22H2.

Παρ΄ όλα αυτά ίσως δεν γνωρίζουμε ότι στα Windows 10/11 υπάρχει ένας κρυφός συνδυασμός πλήκτρων που μπορεί να επιδιορθώσει το πρόβλημα με το πάγωμα οθόνης που δημιουργείται συχνά από την κάρτα γραφικών.

Google news

Πρόκειται για το ακόλουθο ένα combo τεσσάρων πλήκτρων που καλό είναι να το αποθηκεύσουμε κάπου για να τον έχουμε άμεσα διαθέσιμο.

Tomtop WW Cafago WW

Win + Ctrl + Shift + B

Πάγωμα Οθόνης 1

Πατώντας αυτόν τον συνδυασμό πλήκτρων, αναγκάζουμε το σύστημα να επανεκκινήσει το πρόγραμμα οδήγησης της κάρτας γραφικών. Έτσι, θα δούμε ότι για λίγα δευτερόλεπτα η οθόνη ή οι οθόνες του PC γίνονται μαύρες. Μετά ανάβουν ξανά, και αν όλα πήγαν καλά, τα Windows 10/11 θα επιστρέψουν χωρίς restart.


Η συντόμευση λειτουργεί μόνο σε Windows 8 και νεότερα, επομένως οι τυχόν χρήστες των Windows 7 δεν μπορούν να την εκμεταλλευτούν. Ωστόσο, θα λειτουργήσει ανεξάρτητα από το είδος της κάρτας που έχουμε. Nvidia, AMD, ακόμη και ενσωματωμένες Intel, θα αποκατασταθούν με αυτόν τον συνδυασμό.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι πάντα να ελέγχουμε αν έχουμε ενημερώσει και τους drivers της κάρτας γραφικών μέσα από τη διαχείριση συσκευών των Windows.

Πάγωμα Οθόνης 2

Και αν δεν έχει δουλέψει;
Όπως είναι φυσικό, αυτή η συντόμευση πληκτρολογίου δεν λειτουργεί για την επίλυση όλων των προβλημάτων. Επομένως, εάν η προέλευση της βλάβης ήταν διαφορετική από την κάρτα γραφικών, δεν θα μας βοηθήσει να ανακτήσουμε το σύστημα.

Έτσι, το επόμενο βήμα αντιμετώπισης του προβλήματος είναι να δοκιμάσουμε το Alt + Tab για να δούμε αν μπορούμε να μεταβούμε σε άλλο πρόγραμμα.

Εάν εξακολουθεί το πάγωμα και δεν βλέπουμε την εναλλαγή του μενού, δοκιμάζουμε τα Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξουμε τη Διαχείριση εργασιών και να κλείσουμε τυχόν προγράμματα που δεν ανταποκρίνονται.

Εφόσον κανένας από αυτούς τους συνδυασμούς δεν λειτουργεί, πατάμε το γνωστό Ctrl + Alt + Del, που είναι ένας ειδικός συνδυασμός πλήκτρων στον οποίο μπορεί να ανταποκριθεί μόνο το λειτουργικό σύστημα.

Εάν το πάγωμα οθόνης παραμένει, και είναι κάτι που το βλέπουμε τακτικά, ενδέχεται να έχουμε ένα πιο σοβαρό πρόβλημα. Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι αρχικά να ελέγξουμε το ζήτημα με ισχυρά εργαλεία αποκατάστασης, όπως το Windows Repair (All In One) που έχουμε περιγράψει σε προηγούμενο οδηγό.

Τέλος, καλό είναι πάντα να έχουμε προβλέψει και τη δημιουργία ενός recovery USB, έτσι ώστε να έχουμε σε ετοιμότητα ένα εύκολο περιβάλλον αποκατάστασης των Windows 10/11.

ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram