Μεγαλύτερο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς για το iPhone το 4ο τρίμηνο του 2022

Μοίρασε την γνώση...

Tην έκθεσή της για την αγορά smartphone κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022, αλλά και για ολόκληρο το περασμένο έτος, δημοσίευσε η Canalys.

banner

Τα νέα δεν είναι καλά για τους προμηθευτές smartphone αφού η αγορά συρρικνώθηκε κατά 17% το 4ο τρίμηνο, σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο του 2021. Οι αποστολές ολόκληρου του έτους μειώθηκαν κατά 11%, σε λιγότερα από 1,2 δισεκατομμύρια.

Διαφήμιση

To μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας το 4ο τρίμηνο πήρε η Apple, όπως συνηθίζει αφού τότε κυκλοφορεί τα νέα της iPhone. Αυτή τη φορά, ωστόσο, κατέγραψε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς ever με 25%, Η Samsung ήταν δεύτερη με 20%, τρίτη η Xiaomi με 11%, η Oppo τέταρτη με 10% και η vivo στην πέμπτη με 8% της αγοράς, ενώ η κατηγορία “Άλλα” αποτελούσε το 26% των πωλήσεων.iphone, Το iPhone είχε το μεγαλύτερο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς όλων των εποχών το 4ο τρίμηνο του 2022

Google news

Σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2021, το μερίδιο της Apple αυξήθηκε κατά 2%, της Samsung και της Oppo κατά 1%, της vivo παρέμεινε το ίδιο και της Xiaomi μειώθηκε κατά 2%.

ZTE Many GEOs Cubot WW

Προχωρώντας στο μοίρασμα της πίτας της αγοράς smartphone για όλη τη χρονιά, η Samsung προηγήθηκε με 22% της αγοράς, ακολουθούμενη από την Apple με 19% και τη Xiaomi με 13%. Η Oppo και η vivo είχαν και οι δύο μερίδιο αγοράς 9%. Σε σύγκριση με το 2021, η Samsung και η Apple κέρδισαν 2 ποσοστιαίες μονάδες , η Oppo έχασε 2%, ενώ η Xiaomi και η vivo έχασαν 1%.

iphone, Το iPhone είχε το μεγαλύτερο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς όλων των εποχών το 4ο τρίμηνο του 2022

Για το 2023, η πρόβλεψη της Canalys κάνει λόγο για «σταθερή έως οριακή ανάπτυξη» για ολόκληρη την αγορά. Οι πωλητές λέγεται ότι προσεγγίζουν το έτος προσεκτικά, δίνοντας προτεραιότητα στην κερδοφορία και προστατεύοντας το μερίδιο αγοράς, μειώνοντας το κόστος «για να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα της αγοράς», σύμφωνα με τον αναλυτή Le Xuan Chiew.


Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram