Πήρε πτυχίο Νομικής η πολυμήχανη τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT.

Μοίρασε την γνώση...

Η μηχανή διαλόγου ChatGPT που εντυπωσίασε και ταυτόχρονα τρόμαξε τη Σίλικον Βάλεϊ πέρασε τις τελικές εξετάσεις της Νομικής Σχολής σε αμερικανικό πανεπιστήμιο, αποδεικνύοντας το ταλέντο της από το φορολογικό μέχρι το αστικό Δίκαιο.

banner

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της αμερικανικής OpenAI, ένα «μεγάλο γλωσσικό μοντέλο», εκπαιδεύτηκε με υλικό από το Διαδίκτυο ώστε να γράφει κείμενa σύμφωνα με τις οδηγίες του χρήστη. Μπορεί όχι μόνο να απαντά σε ερωτήσεις αλλά και να γράφει πρόζα, μουσική, θεατρικά έργα, παραμύθια, ακόμα και προγράμματα υπολογιστή.

Διαφήμιση

Σε ορισμένες περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι τόσο πειστικά ώστε εκπαιδευτικοί πολλών πανεπιστημίων ανησυχούν για τον κίνδυνο γενικευμένων αντιγραφών και για το πιθανό τέλος των παραδοσιακών μεθόδων διδασκαλίας στην τάξη.

Google news

Ο Τζόναθαν Τσόι, καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου τη Μινεζότα, υπέβαλε το ChatGPT στο ίδιο τεστ που περνούν οι φοιτητές για την απόκτηση πτυχίου, 95 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και 12 θέματα σύνθεσης σε τέσσερις θεματικές ενότητες.

ChicMe WW Dresslily WW

C+
Η τεχνητή νοημοσύνη πέρασε μεν αλλά με τη βάση. Σε δημοσίευσή τους που αναρτήθηκε στο SSRV, με τίτλο Το ChatGPT πάει στη Νομική, ο Τζόναθαν Τσόι και οι συνεργάτες του αναφέρουν το σύστημα πήρε συνολικό βαθμό C+, κοντά στον «τελευταίο της τάξης».

«Κατά την σύνταξη των απαντήσεων, το ChatGPT έδειξε ότι κατέχει τους βασικούς νομικούς κανόνες και ότι η οργάνωση και κατάρτισή του είναι στέρεες» γράφουν οι ερευνητές.


Ωστόσο, το chatbot «δυσκολεύτηκε να εντοπίσει τα προβλήματα όταν του τέθηκαν ανοικτές ερωτήσεις, βασικό στοιχείο στις εξετάσεις των Νομικών Σχολών».

Επιπλέον, δεν έδειξε ικανότητα «βαθιάς συλλογιστικής και ανάλυσης».

Οι αρχές της Νέας Υόρκης και ορισμένων πανεπιστημίου έχουν σπεύσει να απαγορεύσουν την χρήση του ChatGPT στην εκπαίδευση, ωστόσο ο Τσόι θεωρεί ότι η ΑΙ μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα στην εκπαίδευση.

«Στο σύνολο, το ChatGPT δεν ήταν πολύ καλός φοιτητής του Δικαίου», έγραψε στο Twitter. «Πιστεύουμε όμως ότι, σε συνεργασία με τους ανθρώπους, μεγάλα γλωσσικά μοντέλα) όπως το ChatGPT μπορούν να είναι χρήσιμα στους φοιτητές του Δικαίου και σε ασκούμενους δικηγόρους.

Για να καθησυχάσει τους φόβους περί αντιγραφής, ο Τζόναθαν Τσόι δήλωσε ότι δύο διορθωτές στους τρεις αναγνώρισαν το γραπτό του chatbot.

«Είχαν διαίσθηση και η διαίσθησή τους ήταν η σωστή, καθώς το ChatGPT έχει τέλεια γραμματική αλλά έναν κάπως επαναληπτικό χαρακτήρα».

ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram