Πρόστιμο 390 εκατ. ευρώ “έφαγε” ο Ζούκερμπεργκ: Παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων σε Facebook και Instagram

Μοίρασε την γνώση...

Πρόστιμο 390 εκατ. ευρώ στη Meta Platforms για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα δεδομένα των χρηστών σε προσωποποιημένες διαφημίσεις στο Facebook και το Instagram, επέβαλε η ΕΕ.

banner

Η Κομισιόν επέβαλε πρόστιμο 390 εκατομμυρίων ευρώ στη Meta την Τετάρτη για παραβιάσεις στις υπηρεσίες Facebook και Instagram, όπως αναφέρει το Reuters.

Διαφήμιση

Μάλιστα, αναφέρει ότι και οι δύο πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να επανεξετάσουν τη νομική βάση για τον τρόπο με τον οποίο προβάλλουν διαφημίσεις βάσει προσωπικών δεδομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Google news

Η εντολή για τον τρόπο με τον οποίο και οι δύο εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης διαχειρίζονται τις διαφημίσεις ελήφθη τον Δεκέμβριο από την εποπτική αρχή απορρήτου της ΕΕ, σύμφωνα με μια εμπιστευτική απόφαση που είδε το Reuters τον περασμένο μήνα.

Hekka Cafago WW

Αφορούσε μια αλλαγή των όρων υπηρεσίας στο Facebook και το Instagram το 2018 μετά την εισαγωγή των νέων νόμων περί απορρήτου της ΕΕ, όπου η Meta προσπάθησε να βασιστεί στη λεγόμενη νομική βάση “συμβολαίου” για τις περισσότερες από τις εργασίες επεξεργασίας της.

Έχοντας προηγουμένως εστιάσει στη συναίνεση των χρηστών όσον αφορά την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων για στοχευμένη διαφήμιση, η Meta θεώρησε αντίθετα ότι συνάφθηκε σύμβαση με την αποδοχή των ενημερωμένων όρων του 2018 και ότι αυτό καθιστούσε νόμιμη αυτή τη διαφήμιση.


Εάν ένας μεγάλος αριθμός χρηστών επιλέξει να μην κοινοποιούνται τα προσωπικά του δεδομένα, τότε η Meta δεν θα μπορεί να προωθεί τις προσωποποιημένες διαφημίσεις.

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες για το ιστορικό των χρηστών των κοινωνικών δικτύων, που αντλούνται από προηγούμενες αναρτήσεις τους ή από ορισμένες κινήσεις στις πλατφόρμες, χρησιμοποιούνται από διαφημιστές για να εμφανίζονται σε προσωπικούς λογαριασμούς προϊόντα που είναι πιο πιθανό να αγοραστούν.

Οι συγκεκριμένες πρακτικές ενθαρρύνονται από τη Meta που σημειωτεόν είχε αντλήσει έσοδα ύψους 118 δισ. δολαρίων το 2021.

Ο Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ιρλανδίας (DPC), ο οποίος είναι ο κύριος ρυθμιστής απορρήτου για πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο εντός της ΕΕ, ζήτησε από τη Meta να συμμορφωθεί εντός τριών μηνών.

Οι κυρώσεις ανέβασαν τα συνολικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν στη Meta μέχρι σήμερα από το DPC σε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτές άλλες 11 έρευνες για τις υπηρεσίες της Meta.

Η DPC είπε ότι ως μέρος της απόφασής της, η εποπτική αρχή απορρήτου της ΕΕ υποτίθεται ότι έδωσε εντολή στην ιρλανδική ρυθμιστική αρχή να διεξαγάγει νέα έρευνα που θα καλύπτει όλες τις λειτουργίες επεξεργασίας δεδομένων του Facebook και του Instagram.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram