Ραντάρ ταχύτητας; Δες πώς να “γίνεις αόρατος”

Μοίρασε την γνώση...

Ακόμα και στην περίπτωση που παραβιάσετε τα όρια ταχύτητας, υπάρχει ένας εύκολος και ασφαλής τρόπος για να περάσετε κάτω από τα ραντάρ της τροχαίας.

banner

Η τήρηση των ορίων ταχύτητας αποτελεί μέρος του δεκάλογου ενός ευσυνείδητου οδηγού, ο οποίος αποφεύγει τις υπερβολές, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο εμπλοκής ή πρόκλησης ενός σοβαρού τροχαίου ατυχήματος.

Ως εδώ καλά, τι γίνεται όμως όταν για τον έναν ή τον άλλον τρόπο κάποιος υπερβαίνει το όριο ταχύτητας και μάλιστα σε σημείο στο οποίο οι παραβάσεις του ΚΟΚ ελέγχονται με τεχνικά μέσα.

Google news

Ραντάρ ταχύτητας

Στην περίπτωση που επιλέξει κάποιος συνειδητά να κινηθεί πάνω από την επιτρεπόμενη ταχύτητα, τότε υπάρχει ένας -και πιθανότατα μοναδικός- τρόπος να περάσει κάτω από τα φωτογραφικά ραντάρ και να αποφύγει τη βεβαίωση της παράβασης.

Dresslily WW Cafago WW

Η τακτική αυτή βασίζεται σε έναν άγραφο κανόνα που θέλει όλα τα ραντάρ ταχύτητας να διαθέτουν ένα εύρος… ανοχής, δίνοντας ένα μικρό περιθώριο λάθους σε όλους τους οδηγούς.

Ραντάρ ταχύτητας

Το εύρος αυτό είναι συνήθως 10% επί του ανώτατου ορίου ταχύτητας συν 2 ή 3 χλμ./ώρα, τα οποία δημιουργούν ένα μικρό παράθυρο ασφαλείας για εκείνους που θα θελήσουν να φλερτάρουν με τα όρια της απόλυτης νομιμότητας.


Στην περίπτωση, λοιπόν, που η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα είναι τα 130 χλμ./ώρα, τότε είναι πολύ πιθανόν να μην σας βεβαιωθεί κάποια παράβαση ακόμα κι αν κινηθείτε με 146 χλμ./ώρα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι το ταχύμετρο του αυτοκινήτου παρουσιάζει μια μικρή απόκλιση, εμφανίζοντας μεγαλύτερη ταχύτητα από την πραγματική, τότε η κίνηση σε έναν αυτοκινητόδρομο με 150 χλμ./ώρα μπορεί να θεωρηθεί αν όχι νόμιμη, τουλάχιστον… συμβατή με τους κανόνες λειτουργίας των ραντάρ ταχύτητας.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram