Τα προσωπικά δεδομένα όλων των Αυστριακών πολιτών προσπαθούσε να πουλήσει Ολλανδός hacker !!!

Μοίρασε την γνώση...

Πάνω από 9 εκατομμύρια καταχωρήσεις στη λίστα που έβγαλε προς πώληση ο επιτήδειος hacker – Ουσιαστικά έβγαλε στα «μανταλάκια» τα προσωπικά δεδομένα σχεδόν όλων των κατοίκων της Αυστρίας!

banner

Οι ολλανδικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν στη σύλληψη γνωστού Ολλανδού hacker που είχε στην κατοχή του και έβγαλε προς πώληση προσωπικά δεδομένα σχεδόν όλων των κατοίκων της Αυστρίας! Συγκεκριμένα, η σύλληψη έγινε τον Μάιο του 2020, ωστόσο οι αρμόδιες Αρχές δεν είχαν προβεί σε καμία περαιτέρω ανακοίνωση μέχρι και σήμερα με στόχο να προστατέψουν την έρευνα που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Διαφήμιση

Ο 25χρονος hacker είχε στην κατοχή του τα στοιχεία 9 εκατομμυρίων πολιτών, ενώ δήλωσε πως ήταν έτοιμος να διαπραγματευτεί την πώληση αντίστοιχων «πακέτων» και για την Ιταλία, την Ολλανδία και την Κολομβία.

Google news

 hacker

Οι Αρχές άρχισαν να πλησιάζουν τον ύποπτο όταν ο ίδιος ανέβασε μια πληροφορία σε ένα online forum που συχνάζουν hackers. Αναφέρεται πως τα στοιχεία των πολιτών που είχαν διαρρεύσει περιελάμβαναν αρκετές πληροφορίες, όπως τα ονόματά τους, το φύλο, τη διεύθυνση κατοικίας, αλλά και την ημερομηνία γέννησης. Αν και για πολλούς όλα αυτά ίσως να μην φαίνονται πολλά και σημαντικά, αλλά φτάνουν για να μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία για κάποια διαδικτυακή απάτη.

Wondershare WW Govee Many GEOs

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Αυστρίας σημείωσε πάντως πως «από τη στιγμή που αυτά τα δεδομένα διακινούνται ελεύθερα στο Διαδίκτυο, θα πρέπει να θεωρήσουμε σχεδόν βέβαιο πως έχουν πέσει είτε όλα, είτε μέρος τους, στα χέρια επιτήδειων και γι’ αυτό οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη διαδικτυακή τους παρουσία».

ΠΗΓΗΜοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram