Τα ρομπότ καταλαμβάνουν.. τις οικοδομές

Μοίρασε την γνώση...

Η αμερικανική εταιρεία Boston Dynamics που θεωρείται πρωτοπόρος στην ανάπτυξη ρομποτικών τεχνολογιών είχε παρουσιάσει πριν δέκα χρόνια ένα δίποδο ανδροειδές που ονόμασε ATLAS. Αρχικά το ρομπότ ήταν στατικό και μπορούσε απλά να κρατάει κάποια αντικείμενα στα χέρια του. Οι ερευνητές της εταιρείας άρχισαν να αναβαθμίζουν το ρομπότ και σύντομα άρχισε να περπατάει και στη συνέχεια να αποφεύγει εμπόδια.

Προοδευτικά το ATLAS άρχισε να εξελίσσεται συνεχώς καταφέροντας να τρέχει και να κάνει διαφόρων ενέργειες που απαιτούν ανθρώπινη ισορροπία και πλαστικότητα όπως κατακόρυφο και τούμπες. Όπως αποδεικνύεται το ATLAS μπορεί πλέον να βοηθήσει και σε οικοδομικές εργασίες. Σε ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα το ρομπότ μεταφέρει διαφόρων ειδών οικοδομικά υλικά, δημιουργεί κατασκευές, ανεβαίνει σκαλωσιές και μεταφέρει υλικά και εργαλεία συνεργαζόμενο αρμονικά με τους εργάτες.

Διαφήμιση

Η Boston Dynamics αναφέρει ότι το ATLAS δεν είναι προς πώληση και λειτουργεί ως μια «πλατφόρμα έρευνας που έχει σχεδιαστεί για να ξεπερνά κάθε φορά τα όρια της κινητικότητας ενός ρομποτικού σώματος με στόχο να δημιουργηθούν ρομπότ που θα χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις διάσωσης και έρευνας».

Google news

Πηγή

Govee Many GEOs Atlas VPN

Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram