Τεχνητή νοημοσύνη: Ανταγωνισμός για τη Google έρχεται από.. το Bing!

Μοίρασε την γνώση...

Το ChatGPT, η τεχνητή νοημοσύνη που πρόσφατα εντυπωσίασε τη Σίλικον Βάλεϊ με την ικανότητά της να χειρίζεται την ανθρώπινη γλώσσα, βρήκε την πρώτη της δουλειά πλήρους απασχόλησης.

banner

Το σύστημα της αμερικανικής OpenAI σύντομα θα ενσωματωθεί στη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft, αναφέρει το The Information επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση.

Διαφήμιση

Με το ντεμπούτο της νέας λειτουργίας τον Μάρτιο η Microsoft ελπίζει να απαντήσει στην κυριαρχία της Google στην αγορά διαδικτυακών αναζητήσεων, λέει το ρεπορτάζ.

Google news

Η Microsoft έχει εξάλλου επενδύσει 1 δισ. δολάρια στην OpenAI, καλιφορνέζικη εταιρεία με συνιδρυτή τον Έλον Μασκ.

Dresslily WW Geekmaxi Many GEOs

To ChatGPT, το οποίο έγινε διαθέσιμο για δωρεάν δοκιμές στα τέλη Νοεμβρίου, έχει εκπαιδευτεί να συνομιλεί με τους χρήστες και να απαντά στα ερωτήματά τους σε φυσική γλώσσα.

Μεταξύ άλλων έχει χρησιμοποιηθεί για τη σύνταξη σεναρίων, την επινόηση παραμυθιών, τη συγγραφή δοκιμίων, ποίησης, ακόμα και μουσικής και προγραμμάτων υπολογιστή.


Οι εντυπωσιακές επιδόσεις της μηχανής οδήγησαν αμέσως σε εκτιμήσεις ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς τις διαδικτυακές αναζητήσεις.

Αντί να δίνει απλώς λίστες με σχετικές διευθύνσεις, η μηχανή αναζήτησης θα μπορούσε να απαντά απευθείας σε ερωτήματα διατυπωμένα σε καθημερινή γλώσσα.

H Google, κυρίαρχη στην αγορά αναζητήσεων εδώ και 20 χρόνια, ίσως έχει λόγο να ανησυχεί, αν και αναπτύσσει δικές της λύσεις τεχνητής νοημοσύνης.

Η Microsoft ελπίζει ωστόσο να την προλάβει. Πέρυσι ανακοίνωσε ότι το Bing θα εξοπλιστεί με την τεχνητή νοημοσύνη Dall-E 2 της OpenAI, η οποία δημιουργεί εικόνες σύμφωνα με τις οδηγίες του χρήστη.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram