Η microLED είναι η πιο υποσχόμενη τεχνολογία οθονών, καθώς εξασφαλίζει το βαθύ μαύρο και την εξαιρετική αντίθεση της OLED, αλλά ταυτόχρονα είναι ενεργειακά πιο αποδοτική, προσφέρει υψηλότερη φωτεινότητα, και το πιο σημαντικό τα pixels δεν φθίνουν με τον χρόνο.
Έχουμε δει κάποιες τηλεοράσεις με microLED από τις Samsung και LG, αλλά σύμφωνα με αναφορές η Apple θα τη χρησιμοποιήσει πρώτα στα έξυπνα ρολόγια της και έπειτα στα iPhone και άλλα προϊόντα. Μάλιστα, οι πηγές δίνουν και χρονοδιάγραμμα ως προς το πότε θα δούμε το πρώτο microLED Apple Watch.
Η Apple δεν θα παράγει αυτές τις οθόνες και κατά πάσα πιθανότητα θα τις προμηθευτεί από τη Samsung ή ακόμα και την LG. Ωστόσο, ο σχεδιασμός των panel θα γίνει από τον αμερικανικό κολοσσό, ενώ αυτός θα επιλέξει τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά τους.
Φαίνεται ότι η τακτική είναι παρόμοια με αυτή που ακολουθεί η εταιρεία στα chip των smartphones και των υπολογιστών της, καθώς την παραγωγή αναλαμβάνει η TSMC, αλλά ο σχεδιασμός γίνεται από την Apple. Το πρώτο microLED Apple Watch αναμένεται το 2024 ή το 2025, και θα είναι ο διάδοχος του Ultra.
Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.
Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο
Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.
Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.