Twitter: Ακόμη χειρότερη η ασφάλεια της εταιρείας

Μοίρασε την γνώση...

Το Twitter φέρεται να έχει κάνει περισσότερες περικοπές στην ομάδα ασφάλειας και εμπιστοσύνης, η οποία είναι αρμόδια για τη διεθνή εποπτεία περιεχομένου του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και σε έναν τομέα που επιβλέπει την αναπαραγωγή ρητορικής μίσους και παρενόχλησης.

banner

Η κίνηση αυτή φαίνεται πως εντείνει τις ανησυχίες που ήθελαν τον νέο ιδιοκτήτη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να καταργεί μεθοδικά τον κανονισμό της εταιρείας που αφορά στον μισαλλόδοξο λόγο και την παραπληροφόρηση, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το Bloomberg την Παρασκευή (6/1).

Από τη στιγμή που ανέλαβε ο Μασκ τη διοίκηση, το Twitter φαίνεται να έχει περιέλθει σε κρίση των δημοσίων σχέσεών του, με απολύσεις, παραιτήσεις, πτώση των εσόδων, απρόθυμους να συνεργαστούν διαφημιστές και με μηνύσεις για απλήρωτους λογαριασμούς.

Google news

Σημειώνεται ότι, ο τελευταίος γύρος περικοπών επηρέασε δεκάδες ανθρώπους που απασχολούνταν στα γραφεία του Twitter στο Δουβλίνο και τη Σιγκαπούρη, ανέφεραν ανώνυμες πληγές στο Bloomberg. Μεταξύ αυτών, ήταν και η Άναλουϊζα Ντομινγκεζ, ανώτερη διευθύντρια του τομέα εσόδων του Twitter, και ο Νουρ Αζαρ Μπιν Αγιόμπ, νέος επικεφαλής ακεραιότητας του ιστοτόπου για την περιοχή Ασίας- Ειρηνικού.

Geekmaxi Many GEOs Tomtop WW

Οι υπάλληλοι δε, που ήταν υπεύθυνοι για την πολιτική παραπληροφόρησης του Twitter, τις διεθνείς προσφυγές και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης απολύθηκαν επίσης.

Την είδηση ότι «απομακρύνθηκαν» αρκετοί εργαζόμενοι, επιβεβαίωσε μέσω email στο Bloomberg, η επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας του Twitter, Έλλα Ίργουιν, ότι αρκετά μέλη.


Συμπλήρωσε δε, ότι «ήταν πιο λογικό να ενοποιηθούν οι ομάδες κάτω από έναν υπεύθυνο (αντί για δύο) για παράδειγμα», δήλωσε η Ίργουιν, προσθέτοντας ότι το Twitter αφαίρεσε ρόλους σε τομείς της εταιρείας που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν.

Επιπλέον, η Ίργουιν ανέφερε ότι το Twitter θα εξακολουθεί να έχει επικεφαλής στον τομέα εσόδων και ιδιαίτερα για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού στον τομέα εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Επεσήμανε δε, ότι η εταιρεία αύξησε το προσωπικό στο τμήμα προσφυγών της.

Ελευθερία λόγου ή αναπαραγωγή ρητορικής μίσους;

Ο Μασκ υλοποιεί μια στρατηγική αναδιαμόρφωσης του Twitter από όταν εξαγόρασε την εταιρεία έναντι 44 δισ. δολαρίων (36 δισ. £) τον Οκτώβριο. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας έχει περιγράψει το όραμά του για μια «ψηφιακή αστική πλατεία» (digital town square) στην οποία κατοχυρώνεται η ελευθερία του λόγου και ο υγιής διάλογος. Έχει επίσης ισχυριστεί ότι το επιβλαβές περιεχόμενο έχει μειωθεί από την στιγμή που απέκτησε την πλατφόρμα.

Ωστόσο, ερευνητές και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαπίστωσαν ότι οι προσβολές, η ρητορική μίσους και το κακόβουλο περιεχόμενο άρχισαν να ευδοκιμούν περισσότερο στο Twitter από τότε που ανέλαβε ο Μασκ.

Συγκεκριμένα, την (6/1) Παρασκευή το NBC News προχώρησε στην αποκάλυψη ύπαρξης δεκάδων λογαριασμών στο Twitter που προωθούν την πώληση ή την εμπορία υλικού σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, ένα θέμα στο οποίο ο Μασκ είχε δηλώσει ότι θα έδινε προτεραιότητα.

Ανησυχίες είχε προκαλέσει, επίσης, η αφαίρεση μιας εφαρμογής του Twitter που προωθούσε μια πολιτική πρόληψης των αυτοκτονιών, η οποία τελικά τέθηκε εκ νέου σε ισχύ κατόπιν πιέσεων. Στην δεδομένη περίπτωση η Έλλα Ίργουιν είχε δηλώσει ότι αφαιρέθηκε για λόγους αναβάθμισης και όχι από πρόθεση παύσης της εν λόγω λειτουργίας.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram