Βρέθηκε άψογα διατηρημένος δεινόσαυρος μαζί με το δέρμα του!

Μοίρασε την γνώση...

Το 2011, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα από τα πιο – αν όχι το πιο – παρθένα απολιθώματα δεινοσαύρων: έναν σχεδόν ολόκληρο αγκυλόσαυρο, με τις οδοντωτές ακίδες του, τα περισσότερα άκρα του, την πανοπλία και τα εντόσθια του. Η πιο εκπληκτική λεπτομέρεια, όμως ήταν ότι το απολλιθωμα είχε ασυνήθιστα καλά διατηρημένο πρόσωπο και το δέρμα του.

banner

Ο Μάρκ Μίτσελ, ένας τεχνικός στο Βασιλικό Μουσείο Τίρελ, χρειάστηκαν περισσότερες από 7.000 ώρες και σχεδόν έξι χρόνια για να ξεθάψει το απολίθωμα. Αυτό ανοίκει σε ένα είδος αγκυλόσαυρου – που πήρε το όνομά του: Borealopelta markmitchelli.

Διαφήμιση

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ένωσα μαζί τα «μπλοκ» του αγκυλόσαυρου σαν ένα παζλ και το ζώο άρχισε να παίρνει μορφή», είπε ο Μίτσελ σε μια συνέντευξη στην Ars Technica, περιγράφοντας την επίπονη διαδικασία.

Google news

«Πριν από τα Χριστούγεννα είχα συναρμολογήσει και τις δύο πλευρές του λαιμού και του κεφαλιού».

Cubot WW Banggood WW

 

Οι Αγκυλόσαυροι (Ankylosaurus) είναι γένος ορνιθισχίων δεινοσαύρων, το οποίο έζησε στο ύστερο Κρητιδικό, πριν 66,5 με 65,5 εκατομμύρια χρόνια στην Βόρεια Αμερική. Ήταν μεγάλοι φυτοφάγοι θωρακισμένοι δεινόσαυροι. Αν και δεν έχει βρεθεί κάποιος ολοκληρωμένος σκελετός του, ο αγκυλόσαυρος θεωρείται ο αρχέτυπος θωρακισμένος δεινόσαυρος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αγκυλόσαυρος έφτανε σε μήκος τα 8 με 9 μέτρα και βάρος 4-7 τόνους. Μια εκ νέου περιγραφή με βάση το μεγαλύτερο κρανίο που έχει βρεθεί τοποθετεί το μέγιστο μήκος του σε 6,25 μέτρα.
Το πιο εμφανές χαρακτηριστικό του αγκυλόσαυρου είναι η πανοπλία του, η οποία κάλυπτε το σώμα του δεινόσαυρου και αποτελείτο από ακίδες και οστέινες πλάκες.


Ακόμη και τα βλέφαρά του είχαν οστέινες προστατευτικές πλάκες. Επίσης είχαν και ένα οστέινο ρόπαλο στην άκρη της ουράς τους για περισσότερη προστασία που ζύγιζε 30 κ. Εξαιτίας του μεγέθους και της πανοπλίας του ο αγκυλόσαυρος ήταν μια δύσκολη λεία.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram