Windows 11: 6 Μικρές Εφαρμογές Που Πρέπει Να Έχει Κάθε Χρήστης!

Μοίρασε την γνώση...

Τα Windows 11 εξακολουθούν να έχουν ορισμένες αξιοσημείωτες ελλείψεις, παρά τις ενημερώσεις λειτουργιών που κάνει η Microsoft. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν μερικά εξαιρετικά Windows apps που αναπληρώνουν αποτελεσματικά τις αδυναμίες του λειτουργικού. Δείτε έξι ελαφριά προγράμματα και ένα αυτόματο tweak που μας δίνουν νέες δυνατότητες και αξίζει να τα έχουμε στον υπολογιστή.

banner

Έξι χρήσιμα Windows apps

Διαφήμιση

Οι περισσότερες εφαρμογές που επιλέξαμε βασίζονται στο νέο μοντέρνο WinUI 3 των Windows 11, και βελτιώνουν τις υπάρχουσες λειτουργίες ή προσθέτουν κάτι που λείπει από το νέο λειτουργικό. Επίσης, μπορούν να αξιοποιηθούν και στα Windows 10.

Google news

QuickLook

ChicMe WW Blackshark WW

Αυτή η πολύ μικρή εφαρμογή φέρνει μια από τις πιο προσεγμένες λειτουργίες του macOS που είναι διαθέσιμες από προεπιλογή στο λειτουργικό της Apple. Το QuickLook είναι δωρεάν και από τα πιο ελαφριά Windows apps στο Microsoft Store.

Το βοηθητικό πρόγραμμα προσφέρει γρήγορη και μεγάλη προεπισκόπηση, όχι μόνο για εικόνες, αλλά και μουσική, βίντεο, και σχεδόν όλα τα αρχεία αλλά και φακέλους.


Windows apps 1αα

Απλά επιλέγουμε το αρχείο και μετά πατάμε το πλήκτρο διαστήματος για να αναδυθεί η μεγάλη προεπισκόπηση του αρχείου μαζί με επιμέρους λεπτομέρειες. Κατόπιν, μπορούμε να πλοηγηθούμε με τα βελάκια του πληκτρολογίου, κάνοντας διαδοχική προεπισκόπηση σε όλα τα αρχεία του φακέλου.

Μπορούμε να καρφιτσώσουμε όσες προεπισκοπήσεις θέλουμε για να παραμένουν ανοικτές, και μετά να φύγουμε από τον φάκελο. Αυτό ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα βολικό σε αρχεία μουσικής, βίντεο, και όχι μόνο.

Windows apps 10μκκ

Το QuickLook δεν έχει καθόλου ρυθμίσεις. Διαθέτει μόνο αρκετά plugin για Office, torrent, και πολλά άλλα, όλα προαιρετικά.

Λήψη του QuickLook

FxSound

Το FxSound είναι ένα από τα Windows apps που μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία ήχου στον υπολογιστή μας.

Το μικρό βοηθητικό πρόγραμμα θεωρείται ως το καλύτερο δωρεάν Equalizer για το Windows PC. Στο παρελθόν κόστιζε χρήματα, αλλά οι προγραμματιστές το έκαναν δωρεάν για όλους.

Windows apps 1ααα

Σε αντίθεση με άλλα σχετικά προγράμματα, το FxSound είναι πολύ απλό στη χρήση και λειτουργεί σε οποιονδήποτε υπολογιστή με Windows.

Κατεβάστε το FxSound

Simple Screen Recorder

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Simple Screen Recorder είναι μια απλή και γρήγορη εφαρμογή εγγραφής οθόνης στο Microsoft Store.

Έχει σχεδιαστεί ειδικά για Windows και μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε στιγμιότυπα σε βίντεο, καθώς και να επιλέξουμε την ανάλυση, τον ρυθμό καρέ, το bitrate, και τον κέρσορα του ποντικιού αν το επιθυμούμε.

Το καλύτερο είναι ότι είναι δωρεάν, αλλά και πολύ ελαφρύ και εύκολο πρόγραμμα σε σύγκριση με άλλες παρόμοιες εφαρμογές.

Windows apps 10μα

Απλά πατάμε μια φορά στο εικονίδιο κάτω από το Pick something to capture, και στην επόμενη καρτέλα επιλέγουμε το παράθυρο του browser, της ανοικτής εφαρμογής, κ.λ.π, που θέλουμε να καταγράψουμε το κινούμενο στιγμιότυπο οθόνης.

Κατόπιν, πατάμε διαδοχικά στο ΟΚ και Start Recording.

Μόλις ολοκληρώσουμε την επιθυμητή καταγραφή, απλά πατάμε διαδοχικά στο Stop Recording, και μετά στο Save για να αποθηκεύσουμε το στιγμιότυπο όπου επιθυμούμε.

Λήψη του Simple Screen Recorder

Fluent Search

Το δωρεάν Fluent Search φέρνει στα Windows την εξαιρετική λειτουργία Spotlight του macOS. Είναι σχεδιασμένο από πρώην προγραμματιστή της Microsoft.

Το μικρό βοηθητικό πρόγραμμα πηγαίνει τον τομέα της αναζήτησης σε άλλο επίπεδο, μέσα από μια αυτόματα αναδυόμενη καρτέλα, και χρησιμοποιώντας το μοντέρνο WinUI 3 των Windows 11.

Windows-apps-20κκ

Στην ουσία πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα Windows apps που προσφέρουν μια καθολική μηχανή αναζήτησης σε όλο το σύστημα, σε αρχεία εφαρμογών, στα αγαπημένα μας στον browser, καθώς και σε oτιδήποτε στο web.

Αν χρησιμοποιούμε ήδη το Everything, θα διαπιστώσουμε ότι το Fluent Search το συμπληρώνει ιδανικά, κάνοντας ακόμη πιο εξειδικευμένη αναζήτηση. Μπορεί να μας βρει αρχεία συστήματος ή εφαρμογών που δεν τα εντοπίζει το Everything.

Φυσικά, τέτοια εξειδικευμένη αναζήτηση μας την κάνουν και τα Windows, αλλά όχι με την ίδια ταχύτητα, ούτε με τις εξαιρετικές επιλογές που προσφέρει το Fluent Search.

Αρκεί μόνο να κάνουμε ευθύς εξαρχής δεξί κλικ στις ρυθμίσεις (εικονίδιο του προγράμματος κάτω δεξιά στη γραμμή εργασιών), και να ορίσουμε ένα Search hotkey, π.χ. το F7. Έτσι, με ένα πάτημα θα εμφανίζεται η αναδυόμενη καρτέλα αναζήτησης.

Σε γενικές γραμμές, το Fluent Search απευθύνεται κυρίως σε προχωρημένους χρήστες που αξιοποιούν το πληκτρολόγιο, καθώς προσφέρει ταχύτατη αναζήτηση σε αρχεία συμβατά με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, μας επιτρέπει να ανοίγουμε καρτέλες, να κάνουμε επιτόπου αναζήτηση στο Internet, να ανοίξουμε κάποια ειδική σελίδα ρυθμίσεων των Windows, και πολλά άλλα.

Με άλλα λόγια, καταργεί εντελώς την Έναρξη των Windows. Επιπλέον, θυμάται τις τελευταίες αναζητήσεις μας, και επιτρέπει να καρφιτσώσουμε στην αναδυόμενη καρτέλα τις πιο σημαντικές αναζητήσεις, προγράμματα και ρυθμίσεις των Windows, κ.α.

Το εργαλείο έχει πάρα πολλές ακόμη δυνατότητες και προαιρετικές επιλογές αν τις επιθυμούμε, και αποδίδει το ίδιο καλά και στα Windows 10. Διατίθεται δωρεάν στο Microsoft Store.

Λήψη του Fluent Search

TranslucentTB

Το μικρό πρόγραμμα κάνει τη γραμμή εργασιών να είναι εντελώς διαφανής και δεν φαίνεται καθόλου το σχήμα της κατά μήκος.

Μόλις το τρέξουμε, θα το δούμε κάτω δεξιά στην γραμμή εργασιών, όπου με ένα δεξί κλικ ορίζουμε το “Clear”.

Windows apps 1αααμ

Θα δούμε ότι υπάρχουν και άλλες χρήσιμες επιλογές. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι το εργαλείο αποδίδει το ίδιο καλά και στα Windows 10 και διατίθεται στο Microsoft Store.

Λήψη του TranslucentTB

Start11

Το Start11 είναι το μοναδικό από τα Windows apps του οδηγού που απαιτεί ένα μικρό ποσό. Ωστόσο, μας επιτρέπει να το δοκιμάσουμε δωρεάν και χωρίς κανένα περιορισμό για ένα μήνα.

Εμείς οφείλουμε να πούμε ότι το έχουμε αγοράσει εδώ και καρό, καθώς θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα ισχυρό εργαλείο, ιδανικό αν θέλουμε να αποκτήσουμε ένα εντυπωσιακό και κυρίως εύχρηστο αναδυόμενο μενού Έναρξης στα Windows 11, και όχι μόνο.

Η μικρή εφαρμογή μεταμορφώνει εξαιρετικά την καθόλου εύχρηστη Έναρξη του νέου λειτουργικού, την κάνει σχεδόν παρόμοια με αυτή των Windows 10, αλλά προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες και τροποποιήσεις.

Windows apps 11α

Μόλις την κατεβάσουμε για να τη δοκιμάσουμε δωρεάν 30 ημέρες, απλά την τρέχουμε και θα δούμε ένα αναδυόμενο παράθυρο που μας ρωτά αν θέλουμε να επιλέξουμε τη στοίχιση αριστερά ή στο κέντρο.

Καθώς αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το αλλάξουμε αργότερα αν το θέλουμε, το απορρίπτουμε για να μας εμφανιστεί το κάτωθι παράθυρο, όπου θα μας ζητήσει να επιλέξουμε το στιλ που επιθυμούμε.

Windows apps 12α

Στην περίπτωσή μας θα επιλέξουμε τα Windows 10, αλλά πρέπει να αναφέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ακριβώς το ίδιο αν διατηρούμε το προηγούμενο λειτουργικό της Microsoft, και για κάποιο λόγο θέλουμε να του δώσουμε το μενού έναρξης των Windows 11.

Στη συνέχεια, αφού βεβαιωθούμε ότι το κουμπί Use the Start11 Start Menu είναι ενεργό, απλά πατάμε στο Configure menu > Advanced options, και επιλέγουμε τα 5+1 κουμπιά που παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα.

Windows apps 21μμαξξ

Φυσικά, είναι στη διακριτική μας ευχέρεια αν θέλουμε μεγαλύτερα ή μικρότερα εικονίδια αλλάζοντας το μέγεθος στο Shortcut icons should be sized, ή αν θέλουμε το μενού της Έναρξης να είναι σε πλήρη οθόνη (Use fullscreen menu). Αυτό ήταν όλο.

Windows apps 13ανν

Από εκεί και μετά, μόλις πατήσουμε την Έναρξη των Windows 11 αμέσως θα δούμε ότι στα αριστερά θα εμφανίζονται σε λίστα όλες οι εφαρμογές που έχουμε εγκατεστημένες και στην κορυφή θα είναι οι πιο πρόσφατες…

Windows-apps-10μκκαλ

…και δίπλα όλα τα εικονίδια των εφαρμογών και φακέλων που έχουμε καρφιτσώσει με δεξί κλικ στο μενού της Έναρξης.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε όσα γκρουπ εφαρμογών και φακέλων θέλουμε, κάνοντας δεξί κλικ στο αναδυόμενο μενού της Έναρξης του Start11…

…καθώς επίσης και να μετακινήσουμε όποιες εφαρμογές και group θέλουμε στην επόμενη στην επόμενη σελίδα του μενού.

Σε αυτή την περίπτωση, η πρόσβαση στην επόμενη σελίδα ή σελίδες του μενού Έναρξης, γίνεται χρησιμοποιώντας απλά τη ροδέλα του ποντικιού όταν είναι ανοικτό το μενού της Έναρξης.

Επιπλέον, μπορούμε να αλλάξουμε χρώματα στα εικονίδια, το μέγεθός τους (Resize) αν θέλουμε κάποια να είναι μικρότερα, και κάποια άλλα μεγαλύτερα, να καταργήσουμε απευθείας μια εφαρμογή, και πολλά ακόμη.

Καθώς πρόκειται για ένα από τα πληρωμένα Windows apps που επιτρέπει να το δοκιμάσουμε πρώτα, μπορούμε προαιρετικά να κάνουμε πολύ περισσότερα με τη μικρή εφαρμογή. Για παράδειγμα, να δώσουμε τη διαφάνεια που μας αρέσει στο μενού Έναρξης.

Στην ίδια καρτέλα μπορούμε να επιλέξουμε ένα διαφορετικό φόντο στο μενού Έναρξης, ή ακόμα και το δικό μας (Use a custom menu background).

Windows apps 21μμ

Windows apps 21μμα

Το Start11 μας επιτρέπει να δώσουμε ύψος στο μενού Έναρξης σε περίπτωση που επιθυμούμε κάτι τέτοιο. Το πλάτος καθορίζεται αυτόματα.

Αν θέλουμε να μας ανοίγει περιστασιακά το προεπιλεγμένο μενού Έναρξης των Windows 11, απλά πατάμε στο εικονίδιο Windows menu που θα δούμε.

Επίσης, αν δεν θέλουμε να μας εμφανίζεται καθόλου το νέο μενού Έναρξης, απλά το απενεργοποιούμε πατώντας στο σχετικό εικονίδιο της εφαρμογής.

Τέλος, αν ανοίγουμε συχνά τις ρυθμίσεις του Start11, θα βλέπουμε μια ειδοποίηση. Απλά πατάμε στο Continue 30 Day Trial για να συνεχίσουμε τη δωρεάν δοκιμή μέχρι να λήξει.

Λήψη της δωρεάν δοκιμής για 30 ημέρες.

Επαναφορά κλασσικού Ribbon UI στα Windows 11 22H2

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες των νέων Windows 11 22H2 που θα ήθελαν να έχουν το παλιό κλασσικό Ribbon UI της Εξερεύνησης αρχείων των Windows 10.

Παρότι στην προηγούμενη έκδοση των Windows 11 αυτό ήταν εφικτό μέσω του Winaero Tweaker που είναι ένα από τα κορυφαία Windows apps στον τομέα των tweaks στην έκδοση 22Η2 κάτι τέτοιο είναι πλέον αδύνατο.

Παρ΄ όλα αυτά, αν το επιθυμούμε, μπορούμε να το επαναφέρουμε κάνοντας μόνο ένα κλικ. Πρόκειται για ασφαλή και έτοιμα αρχεία .reg από την κοινότητα των Windows. Επιπλέον, υπάρχει και η ενσωματωμένη λύση μέσα από το λειτουργικό, και θα ξεκινήσουμε με αυτήν.

Πληκτρολογούμε Πίνακας Ελέγχου στην αναζήτηση και τον ανοίγουμε.

Κατόπιν, κάνουμε κλικ στο βέλος στο πάνω τμήμα του Πίνακα Ελέγχου…

…και αμέσως θα δούμε το παλιό Ribbon UI της Εξερεύνησης αρχείων των Windows 10.

Αν η προβολή στον Πίνακα ελέγχου δεν ήταν σε Κατηγορία αλλά σε Εικονίδια, θα χρειαστεί να πατήσουμε δύο φορές στο βελάκι για να μας εμφανιστεί το κλασικό Ribbon UI.

Από εδώ και μετά, μπορούμε να μετακινηθούμε στους φακέλους και σε άλλα έγγραφα για όση ώρα το επιθυμούμε. Ωστόσο, το παλιό Ribbon UI θα φύγει όταν κλείσουμε και ανοίξουμε ξανά το παράθυρο.

Εάν δεν θέλουμε προσωρινή λύση αλλά μια μόνιμη, ακολουθούμε την επόμενη μέθοδο. Πρέπει να επαναλάβουμε ότι λειτουργεί μόνο στα Windows 11 22H2. Επίσης, καλό είναι να να κάνουμε πρώτα ένα σημείο επαναφοράς στα Windows 11, ή ένα αντίγραφο ασφαλείας του μητρώου.

Τώρα, κάνουμε κλικ εδώ για να κατέβει το μικρό αρχείο w11-ribbon-enable-disable.zip. Όπως αναφέραμε, είναι απόλυτα ασφαλές.

Μετά τη λήψη, μπορούμε να σύρουμε και να αποθηκεύσουμε το μικρό αρχείο zip στην επιφάνεια εργασίας, ή όπου αλλού θέλουμε, και μετά να εξάγουμε τα δύο αρχεία .reg.

Κατόπιν, κλείνουμε την Εξερεύνηση αρχείων και πατάμε στο ribbon-enable.reg, και μετά εκτελούμε με Ναι και με ΟΚ αντίστοιχα, τις καρτέλες που θα εμφανιστούν.

Στη συνέχεια, πρέπει να επανεκκινήσουμε τον υπολογιστή για να υλοποιηθούν οι αλλαγές. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να επαναφέρουμε το μοντέρνο Ribbon UI, πατώντας αυτή την φορά στο ribbon-disable.reg

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram