Windows: Επίλυση Ζητημάτων & Κατάργηση Προβληματικών Driver έυκολα και γρήγορα

Μοίρασε την γνώση...

Η απομόνωση πυρήνα και η ακεραιότητα μνήμης είναι μερικές από τις νέες δυνατότητες που έχει προσθέσει η Microsoft στην Ασφάλεια των Windows. Όμως, κάποιοι μη συμβατοί drivers ενδέχεται να εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία της εφαρμογής προστασίας και εμφανίζεται συνεχώς η σχετική κίτρινη ένδειξη στο εικονίδιο της. Δείτε πώς λύνουμε εύκολα αυτό το ζήτημα με μερικά μόνο κλικ.

banner

Κατάργηση προβληματικών προγραμμάτων οδήγησης

Διαφήμιση

Το πρόβλημα προκύπτει όταν προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε την ακεραιότητα μνήμης μετά από την προτροπή του Windows Defender που μας ειδοποιεί ότι απαιτούνται ενέργειες, ή γιατί βλέπουμε συνεχώς το ενοχλητικό θαυμαστικό κάτω δεξιά στη γραμμή εργασιών.

Google news

Μόλις επιχειρήσουμε να πατήσουμε στο κουμπί της ενεργοποίησης η Ασφάλεια Windows αποτυγχάνει να την ενεργοποιήσει μετά τον σχετικό έλεγχο που πατήσαμε, και μας ειδοποιεί ότι μη συμβατά προγράμματα οδήγησης την εμποδίζουν.

Tomtop WW ZTE Many GEOs

Παρότι η Microsoft σε αυτή την καρτέλα μας παραπέμπει να μάθουμε πώς μπορούμε να επιλύσουμε τέτοια προβλήματα με μη συμβατά προγράμματα οδήγησης, ως συνήθως, η σχετική ενημέρωση δεν είναι και τόσο διαφωτιστική.

Εμείς όταν αντιμετωπίσαμε αυτό το ζήτημα, οι προβληματικοί drivers ήταν ο wdcsam64_prewin8.sys και ksapi64.sys όπως παρατηρούμε στο κάτωθι στιγμιότυπο. Φυσικά, το ζήτημα δεν περιορίζεται σε αυτούς τους συγκεκριμένους drivers, και ενδέχεται να δούμε διαφορετικές ενδείξεις.


Για να λύσουμε αυτό το ζήτημα και να επαναφέρουμε την πράσινη ένδειξη στην Ασφάλεια των Windows, που υποδεικνύει ότι το σύστημα μας δεν είναι ευάλωτο ακολουθούμε τα παρακάτω εύκολα βήματα.

Κάνουμε δεξί κλικ στην Έναρξη και ανοίγουμε το Τερματικό (Διαχειριστής). Εάν χρησιμοποιούμε Windows 10, επιλέγουμε το PowerShell (Διαχειριστής).

Στη συνέχεια, επικολλούμε την ακόλουθη εντολή και πατάμε enter.

pnputil /enum-drivers


Θα μας εμφανιστεί μια λίστα με όλα τα προγράμματα οδήγησης στον υπολογιστή μας. Τα εντοπίζουμε στο Published Name, όπου θα διακρίνονται από ένα oem, ένα νούμερο, και ένα .inf στο τέλος, π.χ. oem109.inf.

Από εδώ και μετά, αναζητούμε τους προβληματικούς drivers που μας υπέδειξε προηγουμένως η Ασφάλεια των Windows. Κοιτάμε αποκλειστικά στο Original Name που είναι ακριβώς από κάτω στο Published Name.

Για παράδειγμα, ο προβληματικός wdcsam64_prewin8.sys που είχαμε εμείς, αντιστοιχεί στο wdcsam.inf, και ορίζεται με το oem53.inf.

Στη συνέχεια, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να καταργήσουμε τα προβληματικά προγράμματα οδήγησης με την ακόλουθη εντολή και enter. Όπως είναι φυσικό, δίπλα στο oem θα βάλουμε τον σωστό αριθμό που αντιστοιχεί στον driver που εντοπίσαμε.

pnputil /delete-driver oem53.inf


Δεν χρειάζεται να κάνουμε επανεκκίνηση και μπορούμε αμέσως να ενεργοποιήσουμε την επίμαχη Ακεραιότητα μνήμης στην ενότητα Απομόνωση πυρήνα.

Από εδώ και μετά, κάνουμε επανεκκίνηση του συστήματος, και θα δούμε ότι το πρόβλημα έχει επιλυθεί και το πράσινο εικονίδιο της εύρυθμης λειτουργίας έχει επιστρέψει στην Ασφάλεια των Windows.

Δεν βρίσκω τον προβληματικό driver

Υπάρχει ενδεχόμενο να μην δούμε ένα προβληματικό driver με την εντολή που δώσαμε προηγουμένως. Για παράδειγμα, ο ksapi64.sys στη δικά μας περίπτωση δεν ανευρέθηκε με αυτή τη διαδικασία, έτσι ώστε να τον καταργήσουμε.

Σε αυτή την περίπτωση, για να μην αγγίξουμε τον κρίσιμο φάκελο System32 των Windows, την εύκολη και ασφαλή λύση θα μας την δώσει το portable και ισχυρό πολυεργαλείο Autoruns της Microsoft. Το κατεβάζουμε από εδώ.

Στη συνέχεια, απλά το εκτελούμε και επιλέγουμε την ένδειξη Drivers για να εντοπίσουμε το όνομα του προβληματικού προγράμματος οδήγησης που εμποδίζει την Ασφάλεια των Windows.

Τέλος, αποεπιλέγουμε το πλαίσιο που αντιστοιχεί στον driver. Το Autoruns θα μας ζητήσει να του δώσουμε δικαιώματα διαχειριστή, και απλά πατάμε στο Run as Administrator που θα δούμε.

Στη συνέχεια, επανεκκινούμε τον υπολογιστή, και μετά ενεργοποιούμε την επίμαχη Ακεραιότητα μνήμης στην ενότητα Απομόνωση πυρήνα. Αυτό ήταν όλο.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram