5 πράγματα που μπορεί να κάνει στο iPhone σου η Siri

Μοίρασε την γνώση...

Εσύ γνωρίζεις τις παρακάτω λειτουργίες;
Siri, ο εικονικός φωνητικός βοηθός του iPhone σας, σας διευκολύνει να κάνετε πράγματα με λέξεις που διαφορετικά θα απαιτούσαν τα χέρια σας. Μόνο με τη φωνή σας, μπορείτε να πάρετε ένα τηλεφώνημα ενώ οδηγείτε ή να ρυθμίσετε ένα χρονόμετρο 15 λεπτών ενώ περπατάτε στην κουζίνα. Αλλά η Siri μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα.

banner

Η Apple δεν επιδεικνύει όλα τα πράγματα που μπορεί να κάνει η Siri για εσάς, προσθέτοντας περισσότερες φωνητικές εντολές κάθε χρόνο για τις οποίες ίσως δεν γνωρίζετε. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε με τη φωνή σας, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις 5 κρυφές φωνητικές εντολές Siri που πρέπει να χρησιμοποιείτε.

Διαφήμιση

1. Βρείτε εύκολα αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης για εφαρμογές
Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης σε όλες τις συσκευές Apple, συμπεριλαμβανομένου του iPhone σας, μέσω του iCloud Keychain. Στο iOS, μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Κωδικοί πρόσβασης για να δείτε τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης για το Apple ID, τους ιστότοπους και τις εφαρμογές σας, αλλά το Siri σάς παρέχει ταχύτερη πρόσβαση σε αυτούς.

Google news

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρωτήσετε τη Siri “Δείξε μου τον κωδικό πρόσβασης για (εφαρμογή/ιστότοπο)” και θα ανακατευθυνθείτε αυτόματα σε αυτήν την ειδική σελίδα κωδικού πρόσβασης στις ρυθμίσεις σας. Για να μπορέσετε να δείτε τον κωδικό πρόσβασης, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Face ID ή το Touch ID για να αποκτήσετε πρόσβαση. Από εκεί μπορείτε να αντιγράψετε το όνομα χρήστη ή τον κωδικό πρόσβασης στο πρόχειρό σας.

AliExpress WW Cubot WW

2. Επανεκκινήστε το iPhone σας
Αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα λογισμικού, π.χ. Για παράδειγμα, μια εφαρμογή που την αναγκάζει συνεχώς να κλείσει ή ένα λειτουργικό σύστημα που καθυστερεί μπορεί συχνά να διορθώσει το πρόβλημα επανεκκινώντας γρήγορα το iPhone σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί αρχικής οθόνης και ένα από τα δύο κουμπιά έντασης ήχου για περίπου ένα δευτερόλεπτο και, στη συνέχεια, σύρετε για να απενεργοποιήσετε τη συσκευή σας, αλλά υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος για να την επανεκκινήσετε.

3. Απενεργοποιήστε το ξυπνητήρι
Ένα ξυπνητήρι iPhone θα παραμείνει για 15 λεπτά, εκτός εάν το ακυρώσετε ή το αναβάλετε, αλλά υπάρχει τρόπος να το σταματήσετε χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή σας.


Ακόμα κι αν το ξυπνητήρι σας χτυπήσει δυνατά, μπορείτε να το πείτε στο Siri “Κλείσε το ξυπνητήρι μου” να το σωπάσει. Βασικά, μπορεί κανείς μόνο να πει “Γεια σου Siri” και αυτό θα εμποδίσει επίσης το ξυπνητήρι σας να σβήσει. Σε αντίθεση με τη λειτουργία αναβολής, η χρήση οποιασδήποτε εντολής Siri θα απενεργοποιήσει οριστικά το ξυπνητήρι.

4. Βρείτε οικογένεια ή φίλους με το Find My
Ρωτήστε τη Siri “Πού είναι (όνομα επικοινωνίας)?” και ένα μικρό παράθυρο Εύρεση μου θα εμφανιστεί στο επάνω μέρος της οθόνης, που θα σας δείχνει ακριβώς πού βρίσκεται το άτομο. Η Siri ανακοινώνει επίσης πόσο μακριά βρίσκονται και την κατά προσέγγιση διεύθυνση της τοποθεσίας τους. Πατώντας το παράθυρο Εύρεση μου θα μεταβείτε στην εφαρμογή Εύρεση μου, όπου μπορείτε να επικοινωνήσετε με το άτομο, να λάβετε οδηγίες για την τοποθεσία του και πολλά άλλα.

5. Μεταφράστε μια λέξη
Εκτός από την αυτόνομη εφαρμογή, το iPhone σας διαθέτει τη δυνατότητα Μετάφρασης της Apple, η οποία σας επιτρέπει να μεταφράζετε γρήγορα γλώσσες από σχεδόν οπουδήποτε στη συσκευή σας, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων κειμένου, στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού και με το Siri.

Μπορείτε να ζητήσετε από τη Siri να μεταφράσει μια λέξη ή ολόκληρες προτάσεις χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή σας. Aν θέλετε να ακούσετε ξανά τη μετάφραση, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Αναπαραγωγή στο παράθυρο Μετάφραση.

ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram