Αμερικανός γερουσιαστής καλεί Apple και Google να απαγορεύσουν το κινεζικό ΤikTok για λόγους εθνικής ασφάλειας

Μοίρασε την γνώση...

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Μichael Bennet, έγραψε μια επιστολή προς τους διευθύνοντες συμβούλους της Apple και της Google απαιτώντας να απαγορεύσουν το κινεζικό TikTok από τα Αpp Stores τους για λόγους εθνικής ασφάλειας.

banner

Ο Bennet, Δημοκρατικός του Κολοράντο και μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, έστειλε την επιστολή στον Tim Cook της Apple και στον Sundar Pichai της Google, λέγοντας ότι καμία εταιρεία που υπόκειται στις «υπαγορεύσεις του ΚΚΚ Κίνας δεν θα πρέπει να έχει τη δύναμη να συγκεντρώσει τόσο εκτενή δεδομένα για τον αμερικανικό λαό ή να προβάλει περιεχόμενο σχεδόν στο ένα τρίτο του πληθυσμού μας.”

Διαφήμιση

ΤikTok: Αμερικανός γερουσιαστής καλεί Apple και Google να το απαγορεύσουν από τα App Stores

«Η τεράστια επιρροή και η επιθετική συλλογή δεδομένων του TikTok αποτελούν συγκεκριμένη απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ λόγω των υποχρεώσεων της μητρικής εταιρείας σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία. Το άρθρο 7 του νόμου περί εθνικών πληροφοριών της Κίνας ορίζει ότι οποιοσδήποτε οργανισμός ή πολίτης πρέπει να υποστηρίζει, να βοηθά και να συνεργάζεται με το έργο των κρατικών πληροφοριών. Το άρθρο 14 παρέχει στις κινεζικές κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας την εξουσία να απαιτούν συνεργασία από εταιρείες όπως η ByteDance, ενώ τα άρθρα 16 και 17 επιτρέπουν στους πράκτορες πληροφοριών να έχουν πρόσβαση σε σχετικό υλικό και αρχεία και να κάνουν χρήση των εργαλείων και των εγκαταστάσεων επικοινωνίας της».

Google news

Ο Bennet συνεχίζει να παραθέτει μια αναφορά του BuzzFeed News από τον Ιούνιο του περασμένου έτους, η οποία έδειξε ότι οι μηχανικοί της TikTok στην Κίνα είχαν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών των Η.Π.Α. μεταξύ Σεπτεμβρίου 2021 και Ιανουαρίου 2022. «Τα πάντα φαίνονται στην Κίνα», είπε ένας υπάλληλος του TikTok σε ηχογραφήσεις που εξετάστηκαν από το BuzzFeed, οι οποίες αναφέρουν επίσης έναν «Master Admin» μηχανικό στην Κίνα που «έχει πρόσβαση σε όλα».

Geekmaxi Many GEOs Zaful WW

«Δεδομένων αυτών των σοβαρών και αυξανόμενων ανησυχιών, σας ζητώ να αφαιρέσετε αμέσως το TikTok από τα αντίστοιχα καταστήματα εφαρμογών σας», καταλήγει η επιστολή.

Το TikTok βρίσκεται στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών των Η.Π.Α. εδώ και χρόνια, ωστόσο, οι ανησυχίες για την εφαρμογή έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αφού τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι όσο και οι Δημοκρατικοί ζήτησαν από τους αξιωματούχους να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς στη συλλογή δεδομένων ή να απαγορεύσουν την εφαρμογή από τις Η.Π.Α. εξ ολοκλήρου.


ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram