Δεν πρέπει να εγκαταστήσετε αυτές τις τρεις εφαρμογές στο Play Store

Μοίρασε την γνώση...

H εταιρεία λογισμικού Dr.Web έρχεται να μας προειδοποιήσει για μια νέα κατηγορία εφαρμογών παρακολούθησης δραστηριότητας που εμφανίστηκε στο Google Play Store, με περισσότερες από 20 εκατομμύρια λήψεις.

banner

Οι χρήστες Android τις έχουν βρει ελκυστικές γιατί χαρακτηρίζονται ως ιχνηλάτες υγείας και βηματόμετρα που κινητοποιούν το χρήστη να βρει τη φόρμα του υποσχόμενοι να πληρώσουν ανταμοιβές σε μετρητά σε όσους πετυχαίνουν συγκεκριμένους στόχους.

Διαφήμιση

play store, Τρεις εφαρμογές στο Play Store που δεν πρέπει να εγκαταστήσετε

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, αυτές οι ανταμοιβές είναι συχνά αδύνατο να τις πάρει κανείς, αφού οι χρήστες πρέπει να συγκεντρώσουν μεγάλο αριθμό ανταμοιβών και να δουν υποχρεωτικά δεκάδες διαφημίσεις, προτού εξαργυρώσουν.

Google news

Οι χρήστες, αφού ακολούθησαν τα βήματα, παρακινήθηκαν να παρακολουθήσουν ακόμη περισσότερο για να «επιταχύνουν» τη διαδικασία ανταμοιβής. Η έκθεση αναφέρει ότι ακόμη και μετά από όλα αυτά «οι εφαρμογές δεν επαλήθευσαν κανένα από τα δεδομένα που χρειάζονται για τις πληρωμές και που παρείχαν χρήστες, επομένως οι πιθανότητες να λάβουν κάποια από τα χρήματα που υποσχέθηκαν από αυτές τις εφαρμογές είναι εξαιρετικά μικρές».

Cafago WW Tomtop WW

Οι εφαρμογές είναι οι εξής:

Lucky Step – Walking Tracker με 10 εκατομμύρια λήψεις.
WalkingJoy – Με 5 εκατομμύρια λήψεις.
Lucky Habit – Πρόγραμμα παρακολούθησης υγείας με 5 εκατομμύρια λήψεις.


Και οι τρεις εφαρμογές συνδέονται με τον ίδιο διακομιστή εντολών και ελέγχου. Τέτοιοι διακομιστές χρησιμοποιούνται συνήθως από εισβολείς για να στείλουν οδηγίες σε συστήματα που έχουν μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό. Καθώς και οι τρεις εφαρμογές επικοινωνούν με τον ίδιο απομακρυσμένο διακομιστή, είναι προφανές ότι έχουν τον ίδιο προγραμματιστή.

ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram