Μεταχειρισμένες συσκευές σύντομα σε Public και Skroutz

Μοίρασε την γνώση...

Στην αγορά των μεταχειρισμένων συσκευών –κινητών τηλεφώνων και φορητών υπολογιστών– εισέρχονται η Public και η Skroutz, αξιοποιώντας την ανάγκη των καταναλωτών για πιο συμφέρουσες λύσεις αλλά και την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση για αγορές που υπηρετούν τη βιώσιμη ανάπτυξη. Υπενθυμίζεται, βεβαίως, ότι ήδη εδώ και αρκετά χρόνια επισκευασμένα και εκθεσιακά προϊόντα διαθέτει η «Πλαίσιο», ενώ το καλοκαίρι του 2022 η «Κωτσόβολος» προχώρησε στη δημιουργία καταστήματος outlet.

banner

Κρίσιμος παράγοντας για την είσοδο της Public στην αγορά των «second hand» προϊόντων ήταν η εξαγορά στις αρχές του 2022 του 50% της εταιρείας iRepair, η οποία ειδικεύεται στις επισκευές κινητών τηλεφώνων, τάμπλετ και ηλεκτρονικών υπολογιστών, μεταξύ αυτών και των συσκευών της Apple. Μέσω του νέου concept που φέρει την ονομασία SecondGo η Public διαθέτει επισκευασμένα (refurbished) κινητά iPhone και φορητούς υπολογιστές, με τις επισκευές και τις απαιτούμενες δοκιμές να έχουν πραγματοποιηθεί από την iRepair. Μάλιστα, η διάθεση αυτών των προϊόντων γίνεται μέσα από το ηλεκτρονικό κανάλι πωλήσεων της αλυσίδας. Η αγορά της συσκευής συνοδεύεται από 12μηνη εγγύηση, ενώ η παράδοση γίνεται εντός τριών εργάσιμων ημερών το πολύ. Σε περίπτωση επιστροφής του προϊόντος εντός 30 ημερών από την αγορά του, επιστρέφονται τα χρήματα στον καταναλωτή. Οι επισκευασμένες συσκευές κοστίζουν έως και 50% φθηνότερα από τις αντίστοιχες καινούργιες. Στην ίδια αγορά εισήλθε και η Skroutz διαθέτοντας επίσης επισκευασμένες συσκευές κινητών τηλεφώνων (διαφόρων εταιρειών και όχι μόνο της Apple), καθώς και φορητούς υπολογιστές (λάπτοπ). Στα προϊόντα που διαθέτει η Skroutz παρέχεται εγγύηση δύο ετών, ενώ σε περίπτωση που κάποιος καταναλωτής θέλει να επιστρέψει το προϊόν, υποβάλλει σχετικό αίτημα μέσω του λογαριασμού που διαθέτει στην πλατφόρμα. Τα προϊόντα φέρουν αναλόγως της κατάστασης στην οποία βρίσκονται μία από τις ακόλουθες τρεις ενδείξεις:

Διαφήμιση

– Grade: συσκευή σε άριστη κατάσταση με ελάχιστα ή καθόλου σημάδια χρήσης.

Google news

– Grade B: συσκευή σε πολύ καλή κατάσταση με εμφανή σημάδια χρήσης (γρατζουνιές, φθορές κ.ο.κ.) στην οθόνη ή και στο πίσω μέρος της.

Redmagic WW Dresslily WW

– Grade C: συσκευή σε καλή κατάσταση με εμφανή σημάδια χρήσης (γρατζουνιές, φθορές κ.ο.κ.) στην οθόνη ή και στο πίσω μέρος της.

Η αγορά μεταχειρισμένων αντικειμένων, συσκευών αλλά και ρούχων, κερδίζει συνεχώς έδαφος τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, και πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στις νεότερες γενιές και ειδικά στη λεγόμενη Generation Z – άτομα που έχουν γεννηθεί μετά το 1996.


Πρόσφατα η Zara (του ομίλου Inditex) δημιούργησε ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να πωλούν παλιά ρούχα Zara ή να αγοράζουν μεταχειρισμένα ρούχα της εταιρείας. Πλατφόρμα μεταπώλησης ρούχων έχουν δημιουργήσει όχι μόνο εταιρείες της λεγόμενης «γρήγορης μόδας», αλλά και μεγάλοι οίκοι μόδας. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί ο οίκος Balenciaga, ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να πηγαίνουν παλιά ρούχα Balenciaga σε καταστήματα του οίκου και να τα πωλούν με αμοιβή σε μετρητά ή σε κουπόνι για αγορές (voucher).

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram