Πως τα smartphones επηρεάζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία

Μοίρασε την γνώση...

O πόλεμος στην Ουκρανία πέρα από την ένταση και τις συγκρούσεις θα έχει και μία ακόμη δυσάρεστη «μοναδικότητα», που δεν έχουμε συναντήσει ξανά σε ευρωπαϊκό έδαφος.

banner

Θα είναι ο πόλεμος για τον οποίο θα υπάρχουν τα περισσότερα οπτικά ντοκουμέντα που θα έχουν καταγραφεί ποτέ. Ο λόγος για αυτό είναι ένας: τα έξυπνα κινητά. Η παγκόσμια κοινότητα μέσω των καταγεγραμμένων φωτογραφιών και βίντεο, βλέπει τη φρίκη του πολέμου και συγχρόνως αντιλαμβάνεται το μέγεθος αυτής. Τα μικρόφωνα και οι κάμερές των smartphones μπορούν να καταγράφουν και να μεταδίδουν ήχους και εικόνες που απεικονίζουν τα γεγονότα του πολέμου ή μπορεί να χρησιμοποιούνται ως εργαλεία για προπαγάνδα. Αυτά τα αρχεία επιτρέπουν στους ερευνητές να έχουν στη διάθεσή τους ευρείας κλίμακας οπτικά αρχεία της σύγκρουσης και τα οποία θα μπορούσαν τελικά να αποτελέσουν έναν απολογισμό για τα εγκλήματα του πολέμου.

Διαφήμιση

Τα smartphones επηρεάζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ωστόσο, τα smartphones έχουν και έναν άλλο πολύ σημαντικό ρόλο: καθίστανται εργαλεία στην εξέλιξη της πολεμικής σύρραξης. Καθεμία από τις εκατομμύρια συσκευές στην Ουκρανία και περιφερειακά από αυτήν συνιστά έναν αισθητήρα που μπορεί να παρέχει δεδομένα για το πού και πότε βρίσκεται κάποιος.

Google news

Χρησιμοποιούνται εκτεταμένα για τον εντοπισμό στρατιωτικών στόχων με τη συνειδητή ή ακούσια συμμετοχή των χρηστών. Επιτρέπουν στους απλούς ανθρώπους και στα μέσα να δίνουν στις στρατιωτικές δυνάμεις πληροφορίες για πιθανούς στόχους. Χρησιμοποιούνται από του πολίτες της Ουκρανίας και της Ρωσίας προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για στολές, drones ή άλλο είδους στρατιωτικό εξοπλισμό και από τον στρατό της πρώτης για τον χειρισμό drones και τον βομβαρδισμό στόχων. Και φυσικά χρησιμοποιούνται γι αυτό που είναι εξαρχής κατασκευασμένα: για τηλεφωνικές κλήσεις.

Tomtop WW Goboo [CPS] Many GEOs

ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram