Σύντομα θα μπορεί να δημιουργεί αυτόνομα εικόνες τεχνητής νοημοσύνης το Android κινητό

Μοίρασε την γνώση...

Η Qualcomm δείχνει το πόσο εύκολο είναι για ένα smartphone να δημιουργήσει εικόνες κατασκευασμένες από μια τεχνητή νοημοσύνη με οδηγίες που λαμβάνει από ένα κείμενο.

banner

Η εταιρεία κατάφερε να δημιουργήσει μια εικόνα 512 x 512 pixel μιας γάτας πολεμιστή που φοράει πανοπλία χρησιμοποιώντας ένα τηλέφωνο Android και το Stable Diffusion, ένα δημοφιλές μοντέλο AI δημιουργίας εικόνων από κείμενο.
Η Qualcomm λέει ότι κατάφερε να τρέξει το Stable Diffusion 1.5 στο τηλέφωνο, το οποίο δεν ήταν συνδεδεμένο στο διαδίκτυο. Ουσιαστικά, το τηλέφωνο εκτελούσε όλες τις λειτουργίες AI που ήταν απαραίτητες για τη δημιουργία της εικόνας στη συσκευή. Σε ένα βίντεο που μοιράστηκε η εταιρεία, η AI εικόνα της γάτας δημιουργείται σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα.

Διαφήμιση

Η τεχνητή νοημοσύνη της Stable Diffusion δημιούργησε την εικόνα χρησιμοποιώντας την περιγραφή: “Super cute fluffy cat warrior in armor, photorealistic, 4K, ultra detailed, vray rendering, unreal engine”.
Το τηλέφωνο που δημιούργησε την εικόνα AI μέσα σε δευτερόλεπτα χρησιμοποιούσε το chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 το οποίο βρίσκεται σε όλα τα κινητά ναυαρχίδες της αγοράς.
Αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση που το Stable Diffusion παράγει μια εικόνα σε ένα τηλέφωνο Android. Όπως επισημαίνει το The Verge, ένας προγραμματιστής με το όνομα Ivon Huang χρησιμοποίησε προηγουμένως το Stable Diffusion σε ένα Sony Xperia 5 II με Qualcomm Snapdragon 865 και 8GB RAM. Ωστόσο, ο Huang χρειάστηκε μια ώρα για να δημιουργήσει μια εικόνα 512 x 512. Έτσι, η τεχνική της Qualcomm είναι σίγουρα πολύ πιο γρήγορη και αποτελεσματική.

Google news

Η ύπαρξη μοντέλων AI όπως αυτά που εκτελούνται σε τηλέφωνα Android μπορεί να εξοικονομήσει κόστος για τους προγραμματιστές, να εξαλείψει την ανάγκη για σύνδεση κινητής τηλεφωνίας και να προστατεύσει επίσης το απόρρητο των χρηστών, καθώς τα δεδομένα παραμένουν ασφαλή μέσα στο κινητό.
Δεν υπάρχει καμία πληροφορία από την Qualcomm σχετικά με το πότε οι πελάτες μπορούν να περιμένουν αυτά τα μοντέλα να τρέξουν ευρέως σε κινητά τηλέφωνα Android αλλά η εταιρεία θα παρουσιάσει την τεχνολογία στο MWC 2023, οπότε σίγουρα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες μιας και οι βαλίτσες μας είναι ήδη έτοιμες.

Banggood WW Dresslily WW

ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram