Τα άτομα με υψηλό IQ αποφεύγουν αυτές τις 4 συνήθειες

Μοίρασε την γνώση...

Ώρα να τσεκάρεις τον τρόπο που αξιοποιείς τη νοημοσύνη σου
Επιμένουν σε θέσεις χωρίς επιχειρήματα, διακόπτουν τους άλλους για να πουν την πρόχειρη γνώμη τους. Όταν βρίσκονται σε μεγάλη παρέα φωνάζουν για να ακουστούν ή να τραβήξουν την προσοχή, απαντούν χωρίς να έχουν ακούσει τι έχει πει πρώτα ο συνομιλητής τους και προσπαθούν με κάθε ευκαιρία να μιμηθούν την «τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο». Αναγνωρίζονται εύκολα, ζουν ανάμεσά μας και είναι πολλοί.

banner

Αν θες να δεις αν ανήκεις στη δεύτερη ομάδα, εκείνη που αποτελείται από άτομα που αξιοποιούν με σωστό τρόπο τον δείκτη νοημοσύνης τους (και δεν μειώνουν σε καμία περίπτωση τον δικό σου), οι ειδικοί έχουν συγκεντρώσει μερικές πολύ ξεκάθαρες συνήθειες προς αποφυγή:

Διαφήμιση

Τα άτομα με υψηλό IQ, αποφεύγουν λοιπόν:

Google news

1. Την τέχνη του να έχουν πάντα δίκιο

Tomtop WW banner

Ναι, αυτή την τέχνη την αφήνουν πίσω. Σε μια διαφωνία, η «τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο» δεν βγαίνει σχεδόν ποτέ κερδισμένη. Το κλειδί σε μια συζήτηση που διαφωνούμε είναι η κατανόηση και κυρίως το να ακούμε τι έχουν να πουν και οι άλλοι. Εάν υποστηρίζουμε ότι έχουμε πάντα δίκιο, μάλλον κανείς δεν θα μας πάρει σοβαρά.

2. Να αγνοούν τις ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων


Αναπτύσσοντας ενσυναίσθηση, μπορούμε εύκολα να αφήσουμε πίσω μας αυτή τη συνήθεια αφού θα έχουμε καταφέρει να μπούμε στα παπούτσια του άλλου. Ωστόσο, πολλά άτομα δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι υπάρχουν πολλές αντίθετες απόψεις από τις δικές τους με αποτέλεσμα να διαφωνούν έντονα και να επιβάλλουν τη δική τους. Χωρίς καμία κατανόηση και σεβασμό για όσα έχουν ακούσει, προβάλλουν όσο κανείς έτσι, την εγωιστική εκδοχή της ανθρώπινης φύσης.

Jenny.Gr
3. Να πιστεύουν ότι πάντα υπερέχουν

Κρίνουμε, μιλάμε μόνο για να ακουστούμε και εκτοπίζουμε κάθε αντίθετη άποψη από τη δική μας. «Είμαστε οι καλύτεροι και μόνο όσα έχουμε να πούμε, είναι σημαντικά». Εάν μπορούσαμε να απαλλαγούμε από αυτή τη συνήθεια, ίσως χτίζαμε έναν καλύτερο μέλλον χωρίς όλες αυτές τις καταστροφικές συνήθειες που θεμελιώνουν έναν απελπιστικά επιπόλαιο κόσμο με επικίνδυνες θέσεις.

4. Να αντιδρούν με θυμό

Όταν ο έλεγχος χάνεται, τότε αναδύονται συμπεριφορές που ακολουθούν εκρήξεις οργής και επιθετικότητας. Οι έξυπνοι άνθρωποι σχεδόν ποτέ δεν αντιδρούν επιπόλαια μπροστά σε μια αντίθετη άποψη ή κατάσταση επειδή δεν είναι έτσι όπως την έχουν στο μυαλό τους. Τη σέβονται και τοποθετούνται, εκφράζοντας τεκμηριωμένα τη δική τους θέση χωρίς κανέναν απολύτως εκνευρισμό. Ερευνητές του πανεπιστημίου του Michigan διεξήγαγαν έρευνα 22 ετών με 600 συμμετέχοντες, (γονείς με τα παιδιά τους). Εκείνο που διαπίστωσαν, ήταν ότι υπάρχει έντονη σύνδεση της επιθετικής συμπεριφοράς με τον χαμηλό δείκτη νοημοσύνης.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram